Hírek

Legfrissebb híreink

2020. 05. 26. | További hírek

2020-ban hirdeti meg először a Klímabarát Díjat a klímavédelemért elkötelezett települési önkormányzatok körében a Klímabarát Települések Szövetsége. A Klímabarát Díjra olyan, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett települések jelentkezését várják, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal, stratégiákkal.

2020. 05. 22. | Kormányzati tájékoztató anyagok

Elkészült a Nemzeti Népegészségügyi Központ védőeszköz használattal kapcsolatos bemutató videója: az ellátott védelme érdekében alkalmazott védőeszköz felvétele illetve levétele (nem COVID-19 beteg ellátása).

2020. 05. 22. | TÖOSZ rendezvények

Biztonságos települések a koronaválság alatt és után - a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program 2020. május 28-i második online konferenciájának célja, hogy szakértő előadók közreműködésével  beszélgessünk a témát érintő jövőbeni lehetőségekről,  inspirációkat nyújtsunk, gyűjtsünk és nem utolsósorban kedvet csináljunk az idei pályázati szakasz közbiztonsági altémájához, melynek idei díjazása: 1. díj: 1.000.000 Ft, 2. díj: 800.000 Ft, 3. díj: 500.000 Ft.

2020. 05. 18. | Practices of local governments - worldwide

This paper is developed by the OECD Centre for Entrepreneurship, SMEs, Regions and Cities (CFE). It focuses on the territorial dimension of the COVID-19 crisis and the importance of the integrated response to the crisis across levels of government. The first draft of this note takes into account the developments of the crisis as of 3 April 2020. 

2020. 05. 18. | Kormányzati tájékoztató anyagok

Az Önkormányzati Hírlevél 12. száma, amelynek I. fejezete a Hírlevél megszokott rovatait tartalmazza, a II. fejezete pedig a járványhelyzetre kiadott Tudástár XI. száma. 

2020. 05. 14. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ jelszava – a szakszerűség és szolidaritás - 1989. március 10-i alapítása óta változatlan. Alapvető célja, hogy az önkormányzati érdekek feltárásával, megfogalmazásával, képviseletével, érvényesítésével hozzájáruljon az önkormányzatbarát társadalmi, gazdasági, jogi és helyi politikai környezet kialakításához, egyben erősítve a decentralizációt, valamint a többszintű kormányzást.

2020. 05. 14. | A TÖOSZ a médiában

Keményen kritizálja a különleges gazdasági övezetekről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló, Semjén Zsolt által minap benyújtott kormányjavaslatot a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ). A szervezet vezetője egy fideszes politikus, Tab polgármestere, Schmidt Jenő, ugyanakkor a szövetség a magyarországi önkormányzatok több mint 50 százalékát tömöríti, képviseli - írja az Index.

2020. 05. 14. | A TÖOSZ a médiában

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége sajnálattal vette tudomásul, hogy a kormány nem vette figyelembe a hétfői egyeztetésen tett javaslataikat, mielőtt kedd este Semjén Zsolt beterjesztette a törvényjavaslatot, ami az egész országban általánossá tenné a gödi modellt, vagyis a kormány különleges gazdasági övezetté nyilváníthatná azokat a területeket, ahol legalább ötmilliárd forintos, kiemelt nemzetgazdasági jelentőségű beruházás zajlik - írja a 444.hu.

 

2020. 05. 13. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, mint hazánk helyi önkormányzatainak több mint 50%-át képviselő, legnagyobb országos önkormányzati érdekszövetsége tanulmányozta a Kormány által az Országgyűlésnek 2020. május 12-én benyújtott T/10527. számú törvényjavaslatot a különleges gazdasági övezetekről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról.

2020. 05. 13. | A TÖOSZ a médiában

A települések majdnem fele megszabadulna a fenntartási kötelezettségétől – derül ki egy friss felmérésből. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) nemrég felmérést készített az orvosi ügyeleti rendszer önkormányzati megítéléséről, miután a humántárca egészségügyi államtitkársága meghívta a szervezetet az alapellátás átszervezésének tervezésével foglalkozó testületbe. A felmérés azt mutatta, egyre nagyobb gondot jelent az önkormányzatoknak, hogy évről-évre többet kell fizetniük az ügyeletek működtetéséért, hiszen a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) 2013 óta nem emelte a támogatás összegét, miközben az emelkedő orvosbérek és a szakemberhiány felfelé hajtják az árakat.