Hírek

Legfrissebb híreink

2018. 10. 11. | TÖOSZ hírek

A vidék lehetősége – Schmidt Jenő köszöntője, Önkormányzatok Napja a Belügyminisztériumban, Elnökségi ülésen történt, Javaslatok a Magyar Falvak Programhoz,Interjú: „A hírlevelek kapcsán sok információhoz jutunk” – interjú Gecse Ákossal, Kazár polgármesterével, A múlt a bányászat, a jövő a falusi turizmus interjú Lénárt Dezsővel, Etes polgármesterével, „Für ein neues miteinander” – „Egy új összetartozásért”– beszámoló az Osztrák Városok Szövetsége 68. közgyűléséről, Együttműködéssel és koordinációval az önkormányzatok sikerességéért – Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda.

2018. 09. 25. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Modern Falvak Munkacsoportja által, százhatvan szakértő közreműködésével a Magyar Falvak Program kialakítását elősegítő évi 400 milliárd forint forrásigényű szakmai javaslatcsomagot adott át 2018. szeptember 25-én Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke Gyopáros Alpár Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos részére a budapesti TÖOSZ Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban.

2018. 09. 22. | A TÖOSZ a médiában

Visszavenné az iskolák üzemeltetését, és földadót vetne ki a nem helyben gazdálkodó termőföld-tulajdonosokra Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke. 

2018. 09. 20. | TÖOSZ hírek

Magyar Falvak Program, Európai Uniós fejlesztések, operatív programok aktuális kérdései, az önkormányzati rendszer jövője, polgármesteri életpálya, a közfoglalkoztatás jövője, Családok éve, felzárkózási programok,önkormányzati feladatfinanszírozás 2019.,ASP,önkormányzati hulladékgazdálkodás és vízgazdálkodás - kihagyhatatlan előadások ezen és további aktuális témákban a TÖOSZ Regionális Polgármesteri Fórumain, az országban négy helyszínen. 2018. október 2-3-án: Siófok, 2018. október 16-17-én: Balatongyörök , 2018. november 6-7-én:Hajdúszoboszló, 2018. november 20-21-én: Szarvas.

2018. 09. 17. | A TÖOSZ a médiában

A hírek szerint egyre inkább látszik, hogy nagyon komoly tűzifa hiány lesz a fűtési szezonban, drágul a tűzifa - hangzott el a Klubrádió szeptember 12-ei adásában. A Reggeli gyors című műsor vendége volt Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke, Tab város polgármestere, aki a téli rezsicsökkentés kapcsán felhívta a figyelmet, hogy október 15-ig kell a nem gázzal fűtő lakosoknak leadni támogatási igényüket az önkormányzatokhoz. Az elnök reményét fejezte ki, hogy a kormányzat úgy fog dönteni: ezt nem természetben, hanem készpénzben kell az érintett lakosok rendelkezésére bocsátani.

2018. 09. 11. | TÖOSZ hírek

Beérkeztek a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2018. évi pályázati kiírására a települések legjobb önkormányzati gyakorlatát ismertető pályázatai.

2018. 09. 02. | További hírek

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa idén is meghirdeti a Befogadó Magyar Település pályázatát. A Befogadó Magyar Település díját az országos összfogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezet kétévente azoknak a településeknek adja át, amelyek elkötelezettek a hozzáférhető települési környezet megvalósítása, az esélyegyenlőséget kiemelten kezelő településpolitika folytatása és a fogyatékos emberek helyi szervezeteivel való szoros együttműködés kialakítása mellett. 

2018. 08. 31. | TÖOSZ hírek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség 2018. augusztus 11-én Koroncó községben tartotta a Megyei Polgárőr Napját. Az esemény keretében az együttműködési megállapodást Hokstok Imre, a TÖOSZ Megyei Tagozatvezetője, továbbá Csaplár Zoltán, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Lendvai Ivánné az OPSZ – TÖOSZ Önkormányzati Bizottságának tagja (megyei delegált) írták alá.

2018. 08. 30. | TÖOSZ hírek

Zalaszentgrót polgármesterét választották a TÖOSZ Zala megyei tagozatának vezetőjévé 2018. augusztus 29-én a Sármelléken tartott tagozati ülésen résztvevő megyei TÖOSZ tagtelepülési vezetők. Horváth Tibort, Sármellék polgármesterét tagozatvezető-helyettesé választották.

2018. 08. 27. | TÖOSZ hírek

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2018. évi pályázati kiírása meghosszabbításra került. Az új határidő: 2018. szeptember 7.