Hírek

Legfrissebb híreink

2021. 02. 17. | TÖOSZ hírek

Az 5.000-20.000 fő közötti lakosságszámú települések fejlesztését célozza a TÖOSZ kisvárosi programjavaslata, amelyet a Magyar Falu Programhoz készített javaslatcsomag mintájára állított össze a legnagyobb hazai önkormányzati szövetség. A dokumentumot – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – a TÖOSZ megküldte Gyopáros Alpár Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos és az illetékes szaktárcák részére.

2021. 02. 16. | TÖOSZ hírek

Az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának - jelen helyzetben, a plenáris ülésszak helyett működő, legmagasabb döntéshozó - fóruma, a „Statutory Forum” által február 12-én jóváhagyott új jelentésben két jelentéstevő aggodalmát fejezi ki az ország recentralizációjára irányuló egyértelmű tendenciájával, a hatékony konzultáció hiányával és a központi kormányzat önkormányzati funkciókba való jelentős beavatkozásával kapcsolatban.

2021. 02. 16. | TÖOSZ hírek

A 2021. február 24-ei nemzetközi konferencián három témakörben érkezett gyakorlatokat ismerhetik meg első kézből: Társadalmi felzárkózási jó gyakorlatok – a szegénység elleni küzdelem hatékony helyi módszerei, Önkormányzati jó gyakorlatok az idősellátásban, Önkormányzati innovációk. A konferencián a résztvevők előadást hallhatnak az Európai Települések és Régiók Tanácsa (CEMR) tevékenységéről a COVID-19 járvány kapcsán kialakult helyzetben, valamint az  Európa Tanács önkormányzatoknak és szövetségeiknek szóló programjairól is. 

2021. 02. 05. | TÖOSZ hírek

"Boldog születésnapot CEMR!" 50 ország 500 polgármestere, valamint helyi és regionális vezetői küldték közös üdvözletüket a CEMR-nak a 70. évfordulója alkalmából rendezett online ünnepségén.  A CEMR weboldalán megjelent összefoglaló magyar nyelvű változatát olvashatják.

2021. 02. 04. | A D-Care Labs projekt hírei

Csatlakozzon hozzánk, és dolgozzon ki velünk együtt hatékony, eredményes és magas színvonalú szolgáltatásokat az otthonápolásban.

2021. 01. 28. | TÖOSZ hírek

A szociális ellátások infrastrukturális fejlesztése prioritás a kormányzat részéről, hangzott el a TÖOSZ Idősügyi Hálózatának 2021. január 26-ai ülésén, ahol a résztvevők kormányzati szemszögből kaphattak tájékoztatást a 2020 utáni humánfejlesztési irányvonalakról. Az eseményt követően, a nepszava.hu oldalon megjelent, „A kormány hallani sem akar az idősotthonok bővítéséről” című sajtócikk, amely sarkítva közvetíti az elhangzottakat, ezért a hiteles tájékoztatás érdekében ezúton kiegészítjük azt.

2021. 01. 19. | A TÖOSZ a médiában

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében a 25 ezer fő alatti települések a kieső iparűzési adónak megfelelő mértékű támogatást kaphatnának. Az indoklás szerintez a kiesés jelentős hiányt okoz a települési önkormányzatoknak, amelyekre a járványhelyzet miatt még több feladat és hozzá kapcsolódó kiadás hárul.

2021. 01. 18. | A TÖOSZ a médiában

Többek között egyedi, munkahelyteremtő támogatások kellenek ahhoz, hogy a kistelepülésekről ne külföldre menjenek dolgozni és élni a magyarok, vélekedik a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

2021. 01. 16. | A D-Care Labs projekt hírei

A D-Care Labs projekt keretében - harmadik alkalommal - megrendezésre kerülő online konferencia résztvevői kormányzati szemszögből kaphatnak tájékoztatást a 2020 utáni humánfejlesztési irányvonalakról, emellett az idősellátás finanszírozási kérdéseit, pénzügyi dilemmáit tervezzük megvitatni egy megyei jogú város és egy kistelepülés szemszögéből.

2021. 01. 14. | A TÖOSZ a médiában

Schmidt Jenő TÖOSZ elnök szerint az önként vállalt feladatok után várhatóan nem kapnak kompenzálást az iparűzési adó felét elvesztő nagyvárosok - írja a nepszava.hu.