Hírek

Legfrissebb híreink

2019. 01. 17. | TÖOSZ hírek

Ülésezett az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) Önkormányzati Oldala, amelynek tagjai az országos önkormányzati érdekszövetségek vezetői. A TÖOSZ Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban tartott 2019. január 16-i eseményen nyolc szövetség képviselője tárgyalt olyan kérdésekről, mint a minimálbér emelésének hatása, vagy a Magyar Falu Program aktualitásai.

2019. 01. 16. | A TÖOSZ a médiában

Érdekes lesz az előttünk álló esztendő, ezt a véleményt Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke fogalmazta meg minap, amikor Pacsán járt a város új évet köszöntő fogadásán - írja a zaol.hu hírportál.

2019. 01. 16. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége nevében részvétét fejezte ki a Lengyel Városszövetségnek, illetve az áldozat családjának Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke és dr. Gyergyák Ferenc, a TÖOSZ főtitkára.

2019. 01. 11. | Nemzetközi hírek

Az Izraeli Önkormányzatok Szövetsége meghívta Szövetségünk tagjait Izraelbe a 2019. február 26-28 közötti nagyszabású önkormányzati konferenciájukra és kiállításukra. Az Önkormányzati Innovációs Konferencia vagy röviden MUNI WORLD 2019 nevű rendezvényt az izraeli önkormányzati szövetség - aminek minden önkormányzat tagja, arab és zsidó egyaránt – szervezi minden évben, 6000 nm-en, 800 résztvevővel izraeli és külföldi önkormányzati vezetővel, önkormányzati szakemberrel, kutatóval, kormányzati képviselőkkel.

2019. 01. 05. | További hírek

Az egyházi, valamint az önkormányzatok által üzemeltett közösségi terek felújításra és létrehozásra lehet pályázni elsőként, februártól a Magyar falu program keretében - hangsúlyozta szombati budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

2019. 01. 03. | Nemzetközi hírek

2018. december 18-án a szociális szolgáltatásokkal kapcsolatos háromoldalú párbeszéd fejlesztésének lehetőségeit járta körbe a litván és magyar kulcsszereplők bevonásával az Európai Bizottság által finanszírozott projekt kerekasztal megbeszélése a litvániai Vilniusban. Az eseményen a TÖOSZ is képviseltette magát.

2019. 01. 02. | TÖOSZ hírek

2019 érdekes év lesz az önkormányzatok szempontjából, hiszen a választások évébe lépünk - nem mindegy, hogy milyen beruházások fognak elkészülni és hogyan - hangsúlyozta Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke újévi köszöntőjében.

2018. 12. 17. | TÖOSZ hírek

A tartalomból: Sikeres rendezvények után – Schmidt Jenő köszöntője, Regionális Polgármesteri Fórumok 2018, Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2018,Műhelymunka és információs nap Budaörsön, Interjú Szinayné Csarmasz Bernadett, Babosdöbréte és Sudár Zoltán, Mezőcsokonya polgármesterével, Köllner Ferenc Emlékdíjat kapott Szirbik Imre. Alkalmazkodj okosan! – a globális klímaváltozásról, Gyorsjelentés az ÖFFK II. kiemelt projekt alkalmazott kutatásainak főbb eredményeiről, Digitális Jövő Települési Hálózat * Negyedik helyzetjelentés, az ASP bevezetésének tapasztalatai a magyar önkormányzati rendszerben.

2018. 12. 13. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ december 11-ei Elnökségi ülésén az Emberi Erőforrás Operatív Program előrehaladásáról és az önkormányzatok számára elérhető pályázati konstrukciókról tartott előadást Vitályos Eszter, az EMMI Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, majd a helyi önkormányzatok jövőképéről beszélt Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára. Előadást tartott továbbá a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program aktualitásairól Huszár Richárd főosztályvezető a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Program Végrehajtási Főosztálya részéről.

2018. 11. 23. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ Elnöksége Köllner Ferenc Emlékdíj kitüntetést adományozott Szirbik Imre, Szentes Város Önkormányzata polgármestere, a TÖOSZ Felügyelő Bizottsága elnöke részére, a helyi önkormányzatok, valamint a TÖOSZ szerepének, súlyának és rangjának erősítése érdekében végzett kiemelkedő és következetes tevékenysége elismeréseként.