Hírek

Legfrissebb híreink

2021. 09. 06. | ELoGE

A következő időszakban rendszeresen hozunk néhány gondolatot, amelyhez kapcsolódóan részletes anyagokat is kínálunk. Mindezt az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) program keretében, a jó helyi önkormányzás jegyében tesszük, a 12 alapelv mentén. Amennyiben Ön ezeket látva úgy érzi, hogy jó szinten áll önkormányzata a jó kormányzás kiválóságában, ne habozzon, szerezze meg az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet! Ezúttal a kompetenciáról és kapacitásról szóló hetedik alapelv a témánk.

2021. 08. 30. | ELoGE

A következő időszakban rendszeresen hozunk néhány gondolatot, amelyhez kapcsolódóan részletes anyagokat is kínálunk. Mindezt az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) program keretében, a jó helyi önkormányzás jegyében tesszük, a 12 alapelv mentén. Amennyiben Ön ezeket látva úgy érzi, hogy jó szinten áll önkormányzata a jó kormányzás kiválóságában, ne habozzon, szerezze meg az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet! Ezúttal a válaszkészségről szóló második alapelv, a helyi önkormányzat felelőssége, az állampolgári igényeknek és jogos elvárásoknak való megfelelés a témánk.

2021. 08. 30. | A TÖOSZ a médiában

Élesedik az állam és az önkormányzatok harca a közműcégekért. A kormány kivéreztetésre játszik, a helyhatóságok szövetsége a vagyon megvédésére buzdítja a polgármestereket - írja a Népszava.

2021. 08. 24. | ELoGE

A következő időszakban rendszeresen hozunk néhány gondolatot, amelyhez kapcsolódóan részletes anyagokat is kínálunk. Mindezt az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) program keretében, a jó helyi önkormányzás jegyében tesszük, a 12 alapelv mentén. Amennyiben Ön ezeket látva úgy érzi, hogy jó szinten áll önkormányzata a jó kormányzás kiválóságában, ne habozzon, szerezze meg az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet! Ezúttal az állampolgárok részvétele, tisztességes lebonyolítása, a képviselet összetétele kapcsán az önkormányzatok és az állampolgárok döntésekbe való bevonása a témánk.

2021. 08. 24. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ elnöke polgármester-társainak szóló levelében arra kér minden felelős önkormányzati vezetőt, hogy ne adják át a vagyont és működtessék a víziközmű cégeket, mivel csak a közösségi tulajdon tudja garantálni az ellátás biztonságát. Az elnök inkább a szabályzó és támogatási rendszer módosítását szorgalmazza.

2021. 08. 18. | TÖOSZ hírek

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón az otthonteremtési támogatások feltételeinek egyszerűsítése mellett közölte azt is, hogy szerdától az ötezer lakos alatti települések legfeljebb egymillió forintos támogatásra pályázhatnak önkormányzati rendezvények megvalósítására. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke az ATV Híradójának arról beszélt, hogy a pandémiás időszakban eléggé elapadtak az önkormányzati szektor forrásai,  főleg a gépjárműadó bevétel hiányzik a településekről, ezért minden forrásnak örülni kell, hiszen a települések 85-90 százaléka szinte kizárólag állami támogatásokból él.

2021. 08. 13. | ELoGE

A nyár alkalmat ad, hogy elmélyülhessünk egy-egy olyan szakmai anyagban, ami aztán segítségünkre lehet később a rohanó mindennapokban. Sok szakembertől halljuk, hogy ilyenkor szívesen olvas akár kicsivel hosszabb anyagokat is. A következő időszakban rendszeresen hozunk néhány gondolatot, amelyhez kapcsolódóan részletes anyagokat is kínálunk. Mindezt az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) program keretében, a jó helyi önkormányzás jegyében tesszük, a 12 alapelv mentén. Amennyiben Ön ezeket látva úgy érzi, hogy jó szinten áll önkormányzata a jó kormányzás kiválóságában, ne habozzon, szerezze meg az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet! 

2021. 07. 30. | A TÖOSZ a médiában

Mire volt elég a kormány kompenzációja? A HírTV Magyarország élőben című műsorának vendége volt tegnap este Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Schmidt Jenő hangsúlyozta, hogy a felmerülő károk kompenzálására valamilyen formában szükség lesz, a kormányra van bízva, hogy hogyan kompenzálja az önkormányzatokat. Mint mondta, nagyon szeretné, ha egységesen történne a kompenzáció.

2021. 07. 28. | TÖOSZ hírek

A pályázatok beérkezését követően a Program Irányító Bizottsága döntést hozott, a szakértők írásbeli értékelését követően a bizottság tagjai a beérkezett pályázatok közül 2021. július 28-án hibrid ülés keretében választották ki a 15 továbbjutó önkormányzati jó gyakorlatot.

2021. 07. 15. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és a TÖOSZ Pest Megyei Tagozata „A koronavírus járvány kommunikációs és szervezeti hatásai az önkormányzatokra” témában konferenciát rendezett erdőkertesi Faluház és Könyvtárban.