Hírek

Legfrissebb híreink

2019. 02. 20. | TÖOSZ hírek

Eger Megyei Jogú Város, a 2018. évi TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program felhívásra benyújtott pályázatával 2. helyezést érte el, a „Közös-többszörös” - a településen élő romák és nem romák példaértékű tevékenységei, programjai című kiírásban. A jó gyakorlatot február 27-én, szakmai fórum keretében mutatja be dr. Hadnagy József az Eszterházy Károly Egyetem Szociálpedagógia Tanszék vezetője.

2019. 02. 11. | TÖOSZ hírek

Kisújszállás Város Önkormányzata a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatán a településen élő romák és nem romák pédaértékű közös(ségi) programjai, tevékenységei témában 2017-ben harmadik díjat nyert el. Az önkormányzat 2019. február 22-én példaéerékű gyakorlatukat bemutató szakmai napot tart, amelyre örömmel várják az érdeklődőket.

2019. 02. 07. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) fontosnak tartja, hogy Magyarország helyi önkormányzatai a változó körülmények közepette is képesek legyenek megfelelően ellátni feladataikat. Ennek érdekében a TÖOSZ polgármesterek és operatív programok megvalósításával foglalkozó munkatársai részére 2019. február 19-én és 2019. március 6-án az országban két helyszínen „TÖOSZ Akadémia 2019 – az OTP Business támogatásával” szakmai fórumot szervez. Az első, siófoki rendezvény időpontja:2019. február 19. Jelentkezési határidő: február 15. 12,00

2019. 02. 05. | További hírek

Idén minden eddiginél több központi költségvetési forrás jut településfejlesztésre Magyarországon, amelyből a Magyar Falu Programra 150 milliárd forintot fordítanak - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Budapesten háttérbeszélgetésen.

2019. 02. 04. | További hírek

Hogyan nézne ki az ideális település, ahol a nők és a férfiak esélyegyenlősége legjobban megvalósul? A közelgő nőnap alkalmából is érdemes a településvezetőknek elgondolkoznia: milyen konkrét eredményekre vezető intézkedéseket érdemes kezdeményezni lakosaik egyenlőbb esélyeinek érdekében.

2019. 01. 30. | TÖOSZ rendezvények

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége és a TÖOSZ együttműködésében első alkalommal megvalósuló, polgármestereknek, helyetteseknek, önkormányzati döntéshozóknak szervezett szakmai konferencia célja, hogy a távhővel ellátott és a távhőellátásba potenciálisan bevonható települések vezetőinek figyelmét ráirányítsuk a távhőszolgáltatás globális klíma- és lokális levegőminőség-védelemben, valamint a közintézmények hatékony energiaellátásában betöltött szerepére, ezzel is elősegítve a 2020 utáni időszak európai uniós forrásainak felhasználását lehetővé tevő projektek időbeni előkészítését.

 

2019. 01. 29. | TÖOSZ hírek

Mutassa be programkínálatát, szálláshelyét, rendezvényhelyszínét, egyéb szolgáltatásait! Mutassa be kitűnő borait a BorÉrt – borturisztikai kiállításon, vásáron, konferencián, 2019. február 23-án, a KOCCINTAS.HU és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum szervezésében, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmai partnerségével és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének partnerségével valósul meg Magyarország első, borturisztikai tematikus napja, ahol pincészetek, szállásadók, gasztronómiai szolgáltatók, önkormányzatok mutathatják be kulturális, gasztronómiai és turisztikai kínálatukat, attrakcióikat.

2019. 01. 17. | TÖOSZ hírek

Ülésezett az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) Önkormányzati Oldala, amelynek tagjai az országos önkormányzati érdekszövetségek vezetői. A TÖOSZ Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban tartott 2019. január 16-i eseményen nyolc szövetség képviselője tárgyalt olyan kérdésekről, mint a minimálbér emelésének hatása, vagy a Magyar Falu Program aktualitásai.

2019. 01. 16. | A TÖOSZ a médiában

Érdekes lesz az előttünk álló esztendő, ezt a véleményt Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke fogalmazta meg minap, amikor Pacsán járt a város új évet köszöntő fogadásán - írja a zaol.hu hírportál.

2019. 01. 16. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége nevében részvétét fejezte ki a Lengyel Városszövetségnek, illetve az áldozat családjának Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke és dr. Gyergyák Ferenc, a TÖOSZ főtitkára.