A bizalom hídjai 2.0

2023. 11. 08. | A bizalom hídjai 2.0

Az első Bridges of Trust (A bizalom hídjai) találkozóra a CEMR titkárságán került sor Brüsszelben 2023. november 8-án. Az eseményen ukrán és európai önkormányzatok, valamint ukrán és európai helyi önkormányzati szövetségek, uniós intézmények és más, a konfliktus kezdete óta összefogott szervezetek képviselői vettek részt.  A magyar önkormányzatok részéről Kolin-Sabján Katalin, a TÖOSZ nemzetközi titkára vett részt.

 

2023. 10. 11. | A bizalom hídjai 2.0

Online Szolidaritási Fórumra került sor 2023. október 4-én Ukrajna újjáépítéséért a Bizalom hídjai 2.0 projektben, amelyet a CEMR (Európai Régiók és Települések Tanácsa), az AUC (Ukrán Városszövetség) és az U-LEAD (Összefogás Ukrajnáért) koordinál, és amelynek célja, hogy az EU és az ukrán önkormányzatok közötti városi partnerségek révén segítse Ukrajnát a háború utáni újjáépítésben. A kezdeményezésben jelenleg 10 uniós tagállam önkormányzati szövetségei vesznek részt, köztük a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ).

2023. 03. 16. | A bizalom hídjai 2.0

A "Bizalom hídjai" kezdeményezést az Európai Települések és Régiók Tanácsa (CEMR – www.ccre.org , amelynek a magyar önkormányzatok is tagjai a szövetségeken, így többek között a TÖOSZ-on keresztül) az Ukrán Városok Szövetségével partnerségben valósítja meg, és az "U-Lead with Europe" program finanszírozza. A kezdeményezés célja Ukrajna újjáépítése az ukrán és az uniós önkormányzatok közötti önkormányzati partnerségek révén.  A projekt általános célkitűzése, hogy az ukrán és uniós önkormányzatok között nemzetközi partnerségek révén segítse Ukrajna újjáépítését.

2023. 02. 16. | A bizalom hídjai 2.0

2023. február 15-én az Európai Települések és Régiók Tanácsa (CEMR) az Ukrán Városok Szövetségével (AUC) közösen és az U-LEAD with Europe program (U-LEAD) támogatásával bemutatta a "Bizalom hídjai” - Bridges of Trust" kezdeményezés új szakaszát. A program 2023 szeptemberéig tart, és az EU-tagállamok 10 CEMR-tag önkormányzati szövetsége - köztük a TÖOSZ - 30 új önkormányzati partnerséget segít elő Ukrajna újjáépítése érdekében.