A TÖOSZ a médiában

1 / 3 >>>


2017. 08. 08. | A TÖOSZ a médiában

Csaknem negyvenszázalékos illetményemelést javasolt az önkormányzati köztisztviselők számára Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, aki szerint közműszolgáltatások helyi önkormányzati kézben vannak a legjobb helyen. Habár ezeket most centralizálja az állam, Schmidt úgy véli, előbb-utóbb vissza fognak kerülni helyi szintre.

2017. 08. 04. | A TÖOSZ a médiában

Befogadta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselők béremelésével kapcsolatos javaslatunkat – közölte a Magyar Időkkel Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöke.

2017. 07. 10. | A TÖOSZ a médiában

Az önkormányzati rendszer átalakítása jó irányba indult el, de azt, ami a változtatások közül nem sikerült, korrigálni kell - jelentette ki a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Tab polgármestere egy interjúban.

2017. 07. 10. | A TÖOSZ a médiában

Az önkormányzati rendszer átalakítása jó irányba indult el, de azt, ami a változtatások közül nem sikerült, korrigálni kell – jelentette ki a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Tab fideszes polgármestere. Schmidt Jenő bírálta a túlzott centralizációt, szerinte egyes, önkormányzatoktól elvett feladatok idővel visszakerülnek a településekhez. Állítja: a hivatali dolgozók bérét januártól rendezik, és nem lesz még egy adósságkonszolidáció.

2017. 06. 22. | A TÖOSZ a médiában

A valóban elmaradottabb térségeket kellene segíteni, ezért felül kellene vizsgálni a járások besorolását - nyilatkozta Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Tab város polgármestere a Népszavának adott interjúban.

2017. 06. 02. | A TÖOSZ a médiában

Jelentős összegű plusz juttatást kapnak az önkormányzatok: egy hétfői kormányhatározat mintegy 2,8 milliárd forintot oszt szét az ország 2847 települése között. Az azonnali hatályú rendelet a polgármesterek 2011-es és 2016-os tiszteletdíjának összege közötti, 11 hónapra érvényes szociális hozzájárulási adóval emelt különbözetét utalja ki. Talán az első olyan magyar kormány, amely döntései után a forrást odateszi az önkormányzati szektornak – kommentálta Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke a döntést a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában május 31-én.

2017. 05. 24. | A TÖOSZ a médiában

Pozsonyban a napokban rendezték meg a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) 28. kongresszusát, amelyen részt vett Sándor István, Magyarnándor polgármestere is. Ketten képviselték az országot és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségét (TÖOSZ) Pásztor Bélával, Veresegyház polgármesterével, aki a legrégebben hivatalban lévő hazai önkormányzati vezető: idén szeptember 1-jén lesz 52 éve, hogy a település élén áll. A részletekről Faragó Zoltán, a Nógrád Megyei Hírlap főszerkesztője beszélgetett Sándor Istvánnal, aki pozsonyi kapcsolatait még az 1990-es években, a magyarnándori Magyar–Szlovák Regionális Vásár és Kiállítás főszervezőjeként alapozta meg, a határmenti együttműködést pedig azóta is kiemelkedő jelentőségűnek tartja.

2017. 05. 12. | A TÖOSZ a médiában

A Népszava cikket közölt 2017. május 10-én közfoglalkoztatás témájában, és megszólaltatta Schmidt Jenőt, a TÖOSZ elnökét. Véleménye szerint hiú ábránd azt képzelni, hogy a közmunkások hada kész elmenni az ország másik végébe, ha munkásszállókat építenek. Az önkormányzati vezető arra figyelmeztetett, hogy elképesztő ütemű urbanizáció indult el, s az ipari gócpontokban elszabadultak az ingatlan árak, ami szintén a mobilitás ellen hat.

2017. 05. 04. | A TÖOSZ a médiában

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) évről-évre tájékoztatókat tart minden megyében, hogy a községek és városok vezetői számára bemutassák az esetleges jogszabályi, feladatköri változásokat, pénzügyi, szakmai és egyéb ismereteket közvetítsenek. Szerda délelőtt a szügyi művelődési házban rendezték a nógrádi fórumot.

2017. 04. 21. | A TÖOSZ a médiában

Polgármesteri fórumot tartott Gyöngyösorosziban a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, mely során tájékoztatást adtak a 2014-2020 közötti Európai Uniós fejlesztési időszak helyi önkormányzatokat érintő lehetőségeiről, valamint az ASP rendszer bevezetésével kapcsolatos tapasztalatokat is ismertették a részvevő polgármesterekkel. A finanszírozási kérdéseket illetően elhangzott: elsődleges feladat, hogy az 500 és 2000 fő közötti települések támogatását rendbe tegyék -írja a gyongyostv.hu.

2017. 03. 21. | A TÖOSZ a médiában

Harminc-negyven százalékos köztisztviselői béremelést sürget a legnagyobb taglétszámú önkormányzati érdekvédelmi szövetség, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ). A szervezet elnöke, a Somogy megyei Tab kisvárosának fideszes polgármestere, Schmidt Jenő elkeseredett, öt évet ad a jelenlegi rendszernek, utána az állam lerázza magáról a most elvett önkormányzati feladatokat - írja a Népszava Online.

2017. 03. 16. | A TÖOSZ a médiában

A feladatfinanszírozási rendszer megalkotásakor az önkormányzati vezetők abban bíztak, hogy lecsökken a rendkívüli működési támogatásért a Belügyminisztériumhoz forduló önkormányzatok száma 500 alá, azonban ez a szám 1700 körül van jelenleg is. Az önkormányzatok idei fejlesztési, illetve rendkívüli támogatási pályázatairól beszélt többek között Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke az ATV Start című műsorában.

2017. 02. 28. | A TÖOSZ a médiában

Rosszak az utak és a járdák is felújításra szorulnának, de olykor egy üst megvétele a konyhára is nehézséget okoz némelyik önkormányzat számára - erről számolt be Schmidt Jenő a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. A szervezet Igalban tartott Somogy Megyei Polgármesteri Fórumán a településvezetők elmondták: munkaerőhiánnyal küzdenek, de foglalkoztatásra nincs forrásuk, csupán a közmunkaprogramra.

2017. 02. 28. | A TÖOSZ a médiában

A minimálbér emelkedéséből adódóan összecsúszott a bértábla, mindenképpen rendezni kell az önkormányzati köztisztviselők és közalkalmazottak bérét valamilyen módon – mondta el lapunknak Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke, Tab polgármestere a TÖOSZ igali rendezvényén. Hozzátette: ez fontos kérdés lesz, de hazánkban 2600 önkormányzatnak nincs bevétele, melyből esetleg béreltérítést csinálhatna.

2017. 02. 16. | A TÖOSZ a médiában

Balaton környéki és turisztikai kezdeményezéseket is tanulmányoz az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége (a TÖOSZ regionális tagszövetsége), kétnapos hévízi ülésén. A Mátra-vidéki, Nógrád és Heves megyei önkormányzatokat tömörítő, több mint húsz éves szervezet munkája az együttműködésen alapuló terület-és turisztikai fejlesztések  megvalósítása.

2017. 02. 15. | A TÖOSZ a médiában

Úgy néz ki, a gazdag(abb) városok járnak jól azzal az összesen 10 milliárd forintos pályázattal, amit a fiatalok vidéken tartására, illetve irányítására költene az állam. A pénzre önkormányzatok pályázhatnak két éven keresztül. Kérdés persze, hogy a fiatalok akarnak-e vidéken élni? A hvg.hu a téma kapcsán kérdezte Schmidt Jenőt, a TÖOSZ elnökét.

2017. 02. 14. | A TÖOSZ a médiában

A fiatalok vidéken maradását, illetve vidékre költözését támogató pályázat indul - mondta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

2017. 01. 05. | A TÖOSZ a médiában

A települések kontójára bővítené a bölcsődei férőhelyeket a kormány – januártól ha egy településen legalább öt család kéri, az önkormányzatnak kötelessége gondoskodni a három év alatti gyermekek felügyeletéről. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke szerint ez megoldhatatlan feladatot jelenthet a kisebb, szegényebb falvaknak, városoknak. A bölcsődei dolgozók érdekképviselete a szakemberek utánpótlását sem tartja megoldottnak.

2016. 11. 03. | A TÖOSZ a médiában

Noha a bölcsődei rendszer kiterjesztésének elgondolása jó, csak elvi síkon fog életbe lépni az erről szóló jogszabály, mivel az önkormányzatok nem állnak készen a három év alatti gyermekek napközbeni ellátására – mondta a Magyar Idők megkeresésére Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöke.

2016. 06. 21. | A TÖOSZ a médiában

Hiába emelnék jövőre másfélszeresére a legkisebb, 500 fő alatti települések polgármestereinek fizetését, akkor is kevesebbet keresnének, mint a 2014-es jövedelemcsökkentés előtt. Egy falu társadalmi megbízatású, nem főállású vezetője az emelés után sem kapna sokkal többet, mint egy közmunkás. A legnagyobb települési szövetség elnöke - amúgy kormánypárti polgármester -, úgy látja, két év kudarc után a kormány jóvátenné korábbi "övön aluli ütését". Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke szerint az államháztartás szempontjából nem számít tételnek az a mintegy kétmilliárd forint, amibe éves szinten a települési polgármesterek bérkorrekciója kerülne - írja az origo.hu.