KORONAVÍRUS

Önkormányzati összefogás koronavírus járvány idején

Nehéz időkben még fontosabb az összefogás, szolidaritás. A TÖOSZ minden lehetséges eszközzel támogatja az Önök munkáját. Ebben a rovatban a települési önkormányzatok egymás intézkedéseit, eljárásait, kommunikációs megoldásait láthatják. Az itt összegyűjtött információk nem ajánlások, nem értékeltük azokat, ezek megítélését Önökre bízzuk. Úgy gondoljuk azonban, hogy az egyes intézkedések, alkalmazott gyakorlatok településtípustól és mérettől függetlenül valamennyi településvezető számára segítséget nyújthatnak.

 

1 / 3 >>>


2020. 04. 03. | Koronavírus

Jó önkormányzati gyakorlatok koronavírus-járvány idejére címmel 2020. március 31-én Telki Község Önkormányzata nevében Deltai Károly polgármester és Móczár Gábor alpolgármester létrehoztak egy olyan Facebook-oldalt, amellyel szeretnék megszólítani az egész ország önkormányzatait és polgármestereit.

2020. 04. 02. | Koronavírus

A XV. kerületi önkormányzat a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve egy az alapvető szükségleteket összegyűjtő, grafikus bevásárlólistával igyekszik segíteni  szépkorúakat.

2020. 04. 02. | Koronavírus

Minden mecséri nyugdíjas szájmaszkot és védőkesztyűt kapott a helyi önkormányzat és a polgárőrség által szervezett programnak köszönhetően.

2020. 04. 01. | Koronavírus

Újabb polgármesteri rendeletet hirdetett ki nem sokkal ezelőtt dr. Áldozó Tamás. Mint mondta, április 1-jei hatállyal módosította a város önkormányzata képviselő-testületének szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet - írja a papa-ma.hu portál.

2020. 03. 31. | Koronavírus

Most szombaton is vásárolhatunk minőségi, hazai és egészséges élelmiszert, illetve drogériai termékeket a Hősök terén csömöri és környékbeli termelőktől, de a hagyományos piac, beleértve a bolhapiacot is, mint egyben közösségi esemény, elmarad - olvasható a Csömör Nagyközség honlapján 2020. március 18-án megjelent hírben.

2020. 03. 30. | Koronavírus

Az Agrárminisztérium 2020. március 24-én megjelent közleményében Nagy István agrárminiszter arra kérte az önkormányzatokat, hogy ne bezárással, hanem a piacok rugalmasabb nyitva tartásával és a helyzet indokolta higiéniai és élelmiszerbiztonsági óvitézkesédekkel segítsék elő azt, hogy a kiváló minőségű magyar élelmiszerek továbbra is elérhetőek legyenek minden magyar ember számára.

2020. 03. 29. | Koronavírus

A légszennyezés csökkentését szolgáló intézkedések bevezetésére kéri az önkormányzatokat a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) a koronavírus-járvány miatt. Gyergyák Ferenc, a szövetség főtitkára azt mondta: a Betegszervezetek Magyarországi Szövetségével, az Európai Népegészségügyi Szövetséggel és a Levegő Munkacsoporttal közösen arra hívták fel a helyhatóságok figyelmét, hogy a levegőszennyezés segítheti a vírus terjedését és súlyosbíthatja a betegséget is -írja az infostart.hu.

2020. 03. 27. | Koronavírus

A Belügyminisztérium Önkormányzati Hírlevelének különszáma. Tájékoztatás a koronavírus terjedés megakadályozására vonatkozó intézkedésekről, eljárásrendről IV.

2020. 03. 27. | Koronavírus

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és dr. György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára közös tájékoztató levelet küldtek a polgármesterek és jegyzők részére.

2020. 03. 27. | Koronavírus

A légszennyezés csökkentését szolgáló intézkedések bevezetésére kéri az önkormányzatokat a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) a koronavírus-járvány elleni küzdelem részeként.