KORONAVÍRUS

Önkormányzati összefogás koronavírus járvány idején

Nehéz időkben még fontosabb az összefogás, szolidaritás. A TÖOSZ minden lehetséges eszközzel támogatja az Önök munkáját. Ebben a rovatban a települési önkormányzatok egymás intézkedéseit, eljárásait, kommunikációs megoldásait láthatják. Az itt összegyűjtött információk nem ajánlások, nem értékeltük azokat, ezek megítélését Önökre bízzuk. Úgy gondoljuk azonban, hogy az egyes intézkedések, alkalmazott gyakorlatok településtípustól és mérettől függetlenül valamennyi településvezető számára segítséget nyújthatnak.

 

1 / 2 >>>


2020. 03. 27. | Koronavírus

A Belügyminisztérium Önkormányzati Hírlevelének különszáma. Tájékoztatás a koronavírus terjedés megakadályozására vonatkozó intézkedésekről, eljárásrendről IV.

2020. 03. 27. | Koronavírus

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és dr. György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára közös tájékoztató levelet küldtek a polgármesterek és jegyzők részére.

2020. 03. 27. | Koronavírus

A légszennyezés csökkentését szolgáló intézkedések bevezetésére kéri az önkormányzatokat a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) a koronavírus-járvány elleni küzdelem részeként.

2020. 03. 27. | Koronavírus

Korábban beszámoltunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban, a koronavírus okozta veszélyhelyzet kapcsán meghozott intézkedésekről. Most a fejleményekről számolunk be Önöknek.

2020. 03. 26. | Koronavírus

A Régiók Bizozzsága által kiadott sajtóközlemény szerint a tervezett platform elősegíti a tapasztalatcserét a szükségletekről, megoldásokról és visszacsatolási mechanizmusként működik annak érdekében, hogy lehetővé váljon az uniós intézkedések valós ellenőrzése helyi és regionális szempontból. Az RB rendszeres és gyakorlati információkat szolgáltat a helyi közösségeknek az EU fellépéseiről.

2020. 03. 26. | Koronavírus

Több felajánlás érkezett már dr. Áldozó Tamás polgármesterhez az elmúlt napokban: gazdasági társaságok, magánszemélyek jelezték, hogy segítenének a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Az egyik segítséget kínáló egy pápai ruhaipari vállalkozás, melynek vezetője azt vállalta, hogy átállnak textil arcmaszkok gyártására. A városvezetőt ennek részleteiről kérdezte a papa-ma.hu portál.

2020. 03. 26. | Koronavírus

A nyomdaipari cég rövid ideig tartó használatra készít szájmaszkokat papírból. Hangsúlyozzák, hogy a maszkok nem FFP kategorizáltak és nem minősülnek orvosi segédeszköznek, azonban annak használata segítséget jelenthet a vírus terjedésének lassítására és egymás megfertőzésének megakadályozására rövidtávon.

2020. 03. 26. | Koronavírus

Seregélyes nagyközség polgármestere árvízvédelemre kidolgozott forgatókönyv alapján készített a koronavírus elleni védekezés során alkalmazható védekezési naplót. A polgármester javaslata szerint a települési önkormányzatok a - mintaként is rendelkezésre bocsátott - napló segítségével időrendben tudják rögzíteni összes intézkedésüket és a dokumentum segítséget nyújthat a veszélyhelyzet elmúlását követően a védekezésre fordított plusz kiadásaik elszámolásához.

2020. 03. 25. | Koronavírus

A Kormány és a települési önkormányzatok már eddig is számos lépést tettek a koronavírus-járvány megfékezésére, és bízunk abban, hogy a várható további intézkedések megfelelő eredményeket hoznak. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani jelen levelünkkel is, amelyet a Betegszervezetek Magyarországi Szövetsége (BEMOSZ), az Európai Közegészségügyi Szövetség (EPHA) és a Levegő Munkacsoport kezdeményezésére írunk.

2020. 03. 25. | Koronavírus

Háromhónapos automatikus hosszabbítás lép érvénybe  több XV. ketületi szociális juttatás esetében Cserdi Németh Angéla polgármester döntése értelmében.