További hírek

1 / 4 >>>


2024. 03. 01. | További hírek

Sok településen egyre inkább szembetűnő a még több évtizeddel ezelőtt épült aszfalt és beton sportpályák romló állapota. Ezek a pályák, melyek egykor a közösségi élet színterei voltak, ma már inkább csak veszélyforrást jelentenek, és repedéseikkel, gyökerek által felnyomott felületeikkel nem csupán esztétikai problémát okoznak, hanem baleseti kockázatot is...

2023. 12. 06. | További hírek

2023-ban, a COVID után ismét meghirdetésre került a Holnap városáért Díj, melyre először a City Hungary Program részeként 2013-ban lehetett először pályázni. Rövid idő alatt rendkívül népszerűvé vált, a nemzeti fenntartható városdíj. A Holnap városáért Díj védjegyhasználatára önkéntes a pályázat. A 2023-as nyertes pályázók a díjakat 2023. december 04-én, a Benczúr Ház Rendezvényközpontban vehették át. A Holnap városáért Díj fővédnöke 2013-tól Dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke. A TÖOSZ évek óta A„Holnap városáért Díj” együttműködő partnere, Schmidt Jenő a szövetség elnöke az idei évben is a Bíráló Bizottság tagjaként vett részt a döntéshozatalban.

2023. 04. 28. | További hírek

Felhívjuk tagjaink szíves figyelmét, hogy a 2023. április 19-ei a „TÖOSZ Akadémia 2023 – az OTP Business támogatásával” című rendezvényünkön Hiezl Gábor MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. vezérigazgató prezentációjában elhangzott (a prezentációt tagjaink részére a rendezvényt követően megküldtük) egyetemes szolgáltatási jogosultság ellenőrzésére vonatkozóan az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az alábbi tájékoztatást adja:

 

2022. 09. 09. | További hírek

Vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek a városi és nagyközségi önkormányzatok – illetve konzorciumaik – az OTP Bank által, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének partnerségével idén meghirdetett pályázaton. A kezdeményezés keretében a helyi gazdaság élénkítését vagy a fenntarthatóságot célzó fejlesztési tervek megvalósítására 12 pályázó összesen 50 millió forintot nyerhet. A pályázat szeptember 1-je óta nyújtható be az OTP Bank honlapján.  

2021. 04. 13. | További hírek

Az Állami Számvevőszék elemzésének célja annak bemutatása, hogy a számviteli szabályozások hiánya, illetve nem jogszabályi előírások szerinti tartalma, milyen kockázatokat és veszélyeket hord magában, hogyan hatnak a beszámolók elkészítésére és azok tartalmi megfelelőségére, illetve a szervezetek integritás helyzetére. Az elemzés célja továbbá, hogy információt adjon a szervezetek első számú vezetője, a szervezet fenntartója és a társadalom számára, hogy miért hasznosak a jogszabályi előírások szerinti számviteli szabályozások, valamint azok hiánya milyen kockázatokat rejt magában az egyes szereplők tekintetében.

2021. 04. 13. | További hírek

Az utóbbi időszak egyik slágerterminusa minden bizonnyal a home office lett. Állandó téma HR-es körökben is, hiszen gyakorlatilag új dimenziókat nyitott, miközben a személyes interakciók jócskán háttérbe szorultak. Viszont…

2021. 04. 08. | További hírek

In line with the European Green Deal that represents a concerted strategy for a climate-neutral, resource-efficient and competitive economy, the TAB City Counsil is committed to promote the principles of the circular economy in the South Balaton region. 

2021. 04. 08. | További hírek

A klímasemleges, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdaság megteremtését célzó Európai Zöld Megállapodás (European Green Deal) célkitűzéseivel összhangban Tab Város Önkormányzata elkötelezett a Dél-Balaton Régió körforgásos gazdaságának megteremtése iránt.

2020. 05. 26. | További hírek

2020-ban hirdeti meg először a Klímabarát Díjat a klímavédelemért elkötelezett települési önkormányzatok körében a Klímabarát Települések Szövetsége. A Klímabarát Díjra olyan, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett települések jelentkezését várják, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal, stratégiákkal.

2020. 05. 07. | További hírek

Sikeres polgármester, elégedett helyi közösség - kulcs a hatékony, innovatív és inkluzív önkormányzati működés kialakításához; Hogyan érhető el, hogy egy településen erős helyi közösség alakuljon, a lakosok bevonhatók legyenek a település működésébe,fejlesztésébe?; Milyen digitális kihívásokkal küzd ma egy települési önkormányzat? ; Mitől "okos" egy település? ; Milyen földhasznosítási lehetősége van egy önkormányzatnak? Az OrientPress Hírügynökség (OPH-CSOPORT) ezekben a témákban szervezett televíziós szimpóziumot, amelynek célja volt megszólaltatni az egyes ágazatok kormányzati szereplőit és vezetőit a közeljövőben várható intézkedésekről, fejlesztési tervekről, illetve a már megvalósult jó helyi gyakorlatok terjesztésével segítséget adni a hatékony önkormányzati működés kialakítására. Az OPH-CSOPORT által kínált információs csomaggal első kézből értesülhet a téma legfontosabb kérdéseiről.

2020. 04. 20. | További hírek

Megjelent a Várépítő magazin legújabb száma. Május 6-ig lehet pályázni építőanyagra gyermekintézmények és műemlékek számára.

2020. 04. 17. | További hírek

A pályázat az EU DG AGRI által kiírt két és fél éves pályázaton (Smart Rural Project - www.smartrural21.eu ) nyertes pályázati konzorcium (Smart Village Netwrok) belső kiírása, amin európai települési önkormányzatok indulhatnak. A Smart Rural Project célja, hogy népszerűsítse az okosfalu megközelítésmódokat és inspirálja a településeket ilyen helyi stratégiák kidolgozására és megvalósítására, valamint következtetéseket vonjon le a következő EU programidőszak okosfalu programja számára. A belső kiíráson induló település kiválasztása esetén ingyenes szakértői segítséget nyer a saját „okosfalu” elképzelésének kidolgozására, európai szintű nyilvánosságot kap és látogatások formájában megismerheti a többi európai nyertes elképzeléseit. 

2019. 10. 22. | További hírek

Újra lehet pályázni a Holnap városáért Díj 2 éves védjegyhasználatára.  A Nemzeti Fenntartható Városdíj regisztrációs határideje:  2019. október 30, 24.00 óráig. Önkormányzatok regisztrációs határideje: 2019. november 30. A Díj fővédnöke 2019-ben is: dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke. Pályázhat vállalkozás, szervezet, intézmény a Holnap városáért Díj védjegyének 2 éves használatára.

2019. 03. 06. | További hírek

Alsómocsolád Község – mint Magyarország első okos térségének, az Észak-Hegyhátnak egyik települése – alapértékként kezeli a hagyományok, a környezet tisztelete és a fejlődés szinergiáját.Ezen alapérték megtestesülése az ökoszociális okosfalu gondolat, melynek tartalmát – az ECORYS pályázatának keretein belül – Dicső László polgármester prezentálta 2019. február 22-én Brüsszelben, az Európai Parlament épületében megrendezett konferencián.

2019. 02. 05. | További hírek

Idén minden eddiginél több központi költségvetési forrás jut településfejlesztésre Magyarországon, amelyből a Magyar Falu Programra 150 milliárd forintot fordítanak - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Budapesten háttérbeszélgetésen.

2019. 02. 04. | További hírek

Hogyan nézne ki az ideális település, ahol a nők és a férfiak esélyegyenlősége legjobban megvalósul? A közelgő nőnap alkalmából is érdemes a településvezetőknek elgondolkoznia: milyen konkrét eredményekre vezető intézkedéseket érdemes kezdeményezni lakosaik egyenlőbb esélyeinek érdekében.

2019. 01. 05. | További hírek

Az egyházi, valamint az önkormányzatok által üzemeltett közösségi terek felújításra és létrehozásra lehet pályázni elsőként, februártól a Magyar falu program keretében - hangsúlyozta szombati budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

2018. 05. 04. | További hírek

Ezúton tolmácsoljuk a Francia Nagykövetség Tudományos és Egyetemi Együttműködési Osztálya és a Budapesti Francia Intézet meghívását A  városi zöldterületek fenntartható kezelése című, június 4-ei előadásra és az azt követő beszélgetésre, majd állófogadásra.

2018. 04. 26. | További hírek

A gyermekétkeztetés színvonalának további emelését célozva a kormány hazai költségvetési forrásból idén kétmilliárd forinttal járul hozzá az infrastrukturális feltételek javításához - mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

2018. 04. 25. | További hírek

2018. június 7-8-án először rendezik meg Európában, a franciaországi Metzben, "Európa szívében" a 13. Városközpontok Fórumát (Assises du Centre-Ville). A rendezvényen európai városok polgármesterei és szakemberek fogják bemutatni különböző tevékenységeiket a városközpontok vonzerejének fejlesztésére különböző aspektusokból.