Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE)

2021. 07. 05. | ELoGE

 Az érdeklődő magyar önkormányzatok számára szervezett ELoGE tájékoztató workshopon az Európa Tanács szakértői és a program magyar felelősei tájékoztatják a résztvevőket, valamint olyan külföldi település polgármestere is beszámol tapasztalatairól, amely korábban elnyerte a Védjegyet.

2021. 06. 23. | ELoGE

Az Európa Tanács által, a legjobb európai gyakorlatot folytató, bizonyítottan magas minőségben kormányzó helyi önkormányzatok részére létrehozott Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) már Magyarországon is elérhető. Azok a demokrácia iránt elkötelezett polgármesterek, akik nemcsak jól vezetik a településüket, hanem ezt szívesen meg is mutatják mindenkinek, 2021. június 23-tól jelentkezhetnek a Védjegy elnyeréséért.

2021. 06. 11. | ELoGE

Az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) magyarországi bevezetésének előkészítése lassan a végéhez ér, és az Európa Tanáccsal együttműködésben végzett adaptációs folyamatot után hamarosan a valós önkormányzati működésre szabva veheti kezdetét a magyar ELoGE program. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Belügyminisztérium, a Magyar Faluszövetség, a Kisvárosok Szövetsége és a Homo Oecologicus Alapítvány képviselői alkotják a Nemzeti Platformot, melynek tagjai döntéshozó fórumként szakértők közreműködésével ítélik oda évről-évre a Védjegyet. Figyelje Ön is híreinket, és amint megjelenik a pályázati kiírás, jelentkezzen. Legyen az Önök önkormányzata az elsők között, amely Magyarországon elnyerheti ezt a rangos elismerést.

2021. 04. 09. | ELoGE

Az Európa Tanács Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) akkreditálásáért felelős European Stakeholders’ Platform 2021. március 29-ei ülésén elfogadta a TÖOSZ kérelmét és 2024 júniusáig ELoGE akkreditációt adott részére, amelyet a Szövetség szakmai partnereivel együttműködésben hajthat végre. Az adaptációs folyamat már elkezdődött annak érdekében, hogy a magyar ELoGE program valós önkormányzati működésre legyen szabva és ezek alapján kaphassák meg - már az idei évben is - a magyar önkormányzatok ezt a rangos elismerést.