Konfliktuskezelés a településen

 

A KÉPZÉSRŐL:

Az eredetileg Norvég Alap támogatásával kialakított program olyan módszereket, technikákat ad át, amelyek segítik a településvezetőket abban, hogy mindennapi munkájuk során; a lakossággal, munkatársaikkal és partnereikkel való tárgyalási és konfliktushelyzetek során a felmerülő problémákat konstruktívan és eredményesen tudják megoldani.

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA:

2x1 egymást követő napos

A KÉPZÉS CÉLJA:

Olyan képességek átadása, amely segít időben felismerni a konfliktus kialakulását, segít értékítélet nélkül összpontosítani a másik szükségleteire és cselekedeteire. Foglalkozik az erőszakmentes kommunikációval, feltérképezi a különböző kérdezéstechnikán alapuló módszereket, a kommunikációt megnehezítő közléssorompókat, segít felismerni és kezelni a különböző meggyőzési csapdákat. A kurzusonvégignézzük, hogy mit tehet egy polgármester saját hatáskörében, hogy megelőzze az ügyfélerőszakot.A képzés az érdekekre fókuszáló, együttműködő megoldásokra, a „nyertes-nyertes” típusú végeredményre fókuszál.Megismerteti az érdek-alapú konfliktuskezelésre alapozott alternatív vitarendezési módszereket.

KIKNEK AJÁNLJUK:

Elsősorban polgármestereknek, képviselőknek

Amennyiben a településen igény van rá, önkormányzati hivatal, intézmények dolgozóinak, ügyintézőknek.


MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI:

A képzés legnagyobb hozadéka, hogy kapcsolatokat épít, ezzel a TÖOSZ fokozatosan bővülő tudáshálózatának tagjává teszi a résztvevőket!

A KÉPZÉS DÍJA:

42.500 Ft/fő

Amennyiben a jelentkező önkormányzata a TÖOSZ tagja, a képzéshez a TÖOSZ támogatást biztosít. A támogatással csökkentett kedvezményes ár: 32.500 Ft/fő. (Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!)

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:

Egyeztetés szerint

A KÉPZÉS HELYSZÍNE:

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ a budapesti Damjanich utca 44. szám alatt.

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE »