Stratégiai szemléletű költségvetés

 

A KÉPZÉSRŐL:

A költségvetés tervezésére kicsit másképp, stratégiai szemlélettel tekint az eredetileg Norvég Alap támogatásával kialakított program. Előtérbe helyezi a programok kapcsán tervezhető költségvetést, a források bevonásának különféle lehetőségeit, ezek elérésének feltételeit, illetve a gyakorlat során kialakított párbeszéd keretében a résztvevők megismerhetik egymás gyakorlatát. A résztvevők választ kaphatnak a miértekre is, így valódi esélyt kapnak, hogy saját megoldásaikat ki tudják dolgozni. Az előadások és a gyakorlatok kiemelt hangsúlyt helyeznek a mutatók jó megfogalmazására, adatigényére, csapdáira, azok kivédésére.

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA:

1 napos interaktív workshop

A KÉPZÉS CÉLJA:

A pénzügyi workshop célja, hogy a résztvevők egy kicsit másképp tekintve a pénzügyekre lássák, hogy ez is egy eszköz, ráadásul egy kiemelt eszköz a politikai célok végrehajtásában. Az út a politikai célok megvalósításához stratégiaalkotáson keresztül vezet. A stratégia leggyengébb láncszeme a mai önkormányzati rendszerben a végrehajtás. Ezt a pénzügyi képzés egy felépített rendszer segítségével próbálja megoldani. A résztvevők egy multiplikálható gyakorlat mentén nézik végig, hogyan lehetnek eredményesebbek a mindennapi tervezésben.

KIKNEK AJÁNLJUK:

Polgármestereknek, képviselőknek

MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI:

A képzés legnagyobb hozadéka, hogy kapcsolatokat épít, ezzel a TÖOSZ fokozatosan bővülő tudáshálózatának tagjává teszi a résztvevőket!

A KÉPZÉS DÍJA:

30.000 Ft/fő

Amennyiben a jelentkező önkormányzata a TÖOSZ tagja, a képzéshez a TÖOSZ támogatást biztosít. A támogatással csökkentett kedvezményes ár: 19.500 Ft/fő. (Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!)

A KÉPZÉS IDŐPONTJA:

Egyeztetés szerint

A KÉPZÉS HELYSZÍNE:

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ a budapesti Damjanich utca 44. szám alatt.

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE »