Mezőkövesdre érkezett a TÖOSZ Akadémia

2017. 02. 15. | TÖOSZ rendezvények

Az siófoki, győri és lajosmizsei helyszínek után ismét nagyszámú résztvevő - polgármester, jegyző, pénzügyi szakember - jelenlétében zajlott a TÖOSZ Akadémia fórumsorozat negyedik rendezvénye, ezúttal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesden, 2017. február 13-án.

Szövetségünk fontosnak tartja, hogy Magyarország helyi önkormányzatai a változó körülmények közepette is képesek legyenek megfelelően ellátni feladataikat, ezért a városi és nagyközségi polgármesterek részére az ország négy helyszínén rendez a nemzeti és EU források együttes elemzése céljából szakmai fórumokat 2017. január 23. és február 13. között.

A négyhelyszínes rendezvénysorozat mezőkövesdi állomásán Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék érintett polgármesterei, önkormányzati vezetői vettek részt.

A TÖOSZ Akadémia aktuális programjának célja a nemzeti és EU források (különösen TOP, VEKOP) együttes elemzésének, a megvalósítás pénzügyi-üzleti feltételeinek vizsgálata, eredményeinek nyilvános, az érintett és érdeklődő önkormányzati vezetők számára való bemutatása, melynek során a résztvevők első kézből származó információkhoz juthatnak az önkormányzatok számára fontos kérdésekben.


Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke


A fórumon Schmidt Jenő elnök (TÖOSZ), Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár (NGM), Zsupán Andrea referens (ME Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság)Wolf László vezérigazgató-helyettes (OTP Bank) által tartott előadások után közvetlen szakmai konzultációra volt lehetősége a résztvevőknek az előadókkal és az OTP Business megyei képviselőivel.


Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár (NGM)


Zsupán Andrea referens (ME Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság)

Wolf László vezérigazgató-helyettes (OTP Bank)

Miként teremti meg az OTP Business a településfejlesztés pénzügyi biztonságát? Wolf László vezérigazgató helyettes előadása: