TÖOSZ polgármesteri fórum Tolna megyében

2017. 03. 01. | TÖOSZ rendezvények

2017. február 20-án, Bogyiszlón tartott megyei polgármesteri fórumot a TÖOSZ. A szövetség hagyományos országjáró rendezvénysorozatával biztosít rendszeres lehetőséget tagjai és valamennyi érdeklődő polgármester, jegyző, önkormányzati szakértő számára véleményük kifejtésére, észrevételeik megfogalmazására és megvitatására az önkormányzati összefogás jegyében.

Elsőként Tóth István, Bogyiszló polgármestere, mint házigazda köszöntötte a megjelenteket, majd ezt követően Süvegjártó Csaba, Iregszemcse polgármestere, a TÖOSZ Tolna megyei tagozatvezetője röviden beszélt a megyéről, a települések helyzetéről, a szövetség elnökségében végzett tevékenységéről.  

A köszöntők után az első szakmai előadást Kerekes Miklós a TÖOSZ társelnöke  dr. Gyergyák Ferenccel a TÖOSZ főtitkárával közösentartotta. Előadásukban tájékoztatták a jelenlévőket a szövetség elmúlt évi eseményeiről, eredményeiről, illetve kitértek a 2017. évi feladatokra. Előadásukban felhívták a jelenlévők figyelmét, hogy mindenképpen látogassák mind a www.toosz.hu, mind a szövetség facebook oldalát, valamint a péntekenként kiküldésre kerülő hírlvelünket a friss információkért, hiszen a TÖOSZ több csatornán is tájkoztatja tagságát az aktuális, önkormányzatokat érintő hírekről, eseményekről, pályázatokról. (Az előadás ITT érhető el.)

Együtt tervezzük a jövőt – GPC–TÖOSZ címmel Pazaurek Józsefné, a GP Consulting szakmai oktatója adott rövid tájékoztatást a cég által kínált szolgáltatásokról, (Az előadás ITT érhető el) majd ezt követően Önkormányzati vagyonkezelés címmel Novák László a Generali Alapkezelő Zrt. válallati ügyfélkezelési vezetője tartott előadást.  (Az előadás ITT érhető el.)

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat képviseletében Kutai Tibor területi felelős röviden beszélt a Vidékfejlesztési Program településfejlesztéssel kapcsolatos önkormányzati vonatkozásairól, illetve az önkormányzatok részére kiírt pályázati lehetőségeről.  Kérte a jelenlévő polgármestereket, hogy forduljanak hozzá bizalommal, bármilyen kérdésük, problémájuk felmerül  (Az előadás ITT érhető el.)

Az ASP2 bevezetésével és működtetésével kapcsolatos aktuális kérdésekről dr. Kónya László Ferenc a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Helyettes Államtitkárságának szakmai főtanácsadója adott tájékoztatást a megjelent polgármestereknek, jegyzőknek. Kérte, hogy mindenképpen írásban jelezzék a Belügyminisztérium felé azokat a konkrét poroblémákat, amelyek a rendszer használatarkor felmerülnek annak érdekében, hogy mielőbb kijavításra kerülhessenek azok. (Az előadás ITT érhető el)

A Moram CZ. képviseletében Jankó Zsuzsanna mutatta be az INFRASET technológiával működő aszfaltjavító szettet és ajánlotta cégük szolgáltatásai az önkormányzati vezetők számára. (Az előadás ITT érhető el)

Boros Péterné az MKKSZ elnöke a közszolgálati életpályával és az önkormányzati köztisztviselői illetmények rendezésével kapcsolatos tájékoztatójában hangsúlyozta, hogy a szakszervezet vezetősége mindent megtesz annak érdekében, hogy a köztisztviselők bére a megfelelő szintre emelkedjen, munkájuk méltón kerüljön elismerésre. (Az előadás ITT érhető el)

Roma integrációs programok segítése településeken. Milyen főbb kihívások vannak, mit tud ajánlani egy ezen a területen negyed százada aktív alapítvány? címmel Nun András az Autonómia Alapítvány igazgatója adott tájékoztatást az alapítvány működéséről, munkatársai feladatairól, elért eredményeikről. Kérte, hogy amennyiben bárkit érdekel munkájuk és szeretnék, ha a településen elindulna egy folyamat a roma lakosság integrálása érdekében, keressék az alapítvány munkatársait elérheőségeiken. Az alapítvány működéséről, programjairól, elérhetőségükről bővebb információkat a www.autonomia.hu oldalon találnak.

Az előadásokat követően, a szakmai nap zárásaként dr. Gyergyák Ferenc főtitkár kérte a jelenlévők állásfoglalását az ügyben, hogy a TÖOSZ vezetősége kezdeményezze a kormányzatnál a kistelepülések részére is források biztosítását a korábbiakhoz hasonlóan (TEKI, LEKI, CÉDA stb.) annak érdekében, hogy működésük valamint a település fejlesztése a jövőben biztosított legyen.