Megállapodást írt alá az OPSZ és a TÖOSZ Nógrád megyei szervezete

2017. 05. 05. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ megyei fórumát Szügy községben tartotta 2017. május 3-án, melynek keretében - a két országos szövetség 2014-ben, a települések rendjének védelme érdekében kötött együttműködési megállapodása alapján és azt erősítendő - a TÖOSZ Nógrád megyei tagozata és a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség együttműködési megállapodást kötöttek. A szervezetek között eddig is fennálló jó kapcsolatot hivatalossá formáló megállapodást Markó Antal, a TÖOSZ Nógrád megyei tagozatvezetője, Szügy község polgármestere, valamint Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke írták alá.

Vass Miklós kiemelte az önkormányzatokkal való együttműködés jelentőségét. Tájékoztatta a jelenlévőket  a megyei polgárőrség helyzetéről, kiemelve a 2800 fős polgárőrséget, amely a megyei lakosság 1,5%-a, és felhívta a figyelmet a 100 fős  ifjú polgárőr létszámra is.

Elmondta, a megyében 63 polgármester polgárőr, ebből 6 fő egyben polgárőr egyesületi vezető is. Az önkormányzatokkal a kapcsolat jó, a testületek támogatják a polgárőrség  munkáját. Célul tűzte ki a megyei teljes lefedettséget a polgárőrség szempontjából, ami jelenleg a 131 településből 108 településen van jelen - tette hozzá az elnök.

A rendőrséggel, önkormányzatokkal való jó kapcsolat feltétele a zavartalan működésnek. Az NBT és a Belügyminisztérium által kiírt pályázati lehetőségek is jelentősek ha közösen pályázunk. Az egyházakkal való kapcsolat is kiemelt feladat különösen az ifjú polgárőrök szempontjából.  A határ közelsége miatt a határon átnyúló kapcsolat is van a Felvidéki Ipolynyék településsel - mondta Vass Miklós.