Megjelent az ÖNkormányzat különszáma

2017. 07. 26. | TÖOSZ hírek

Az Autonómia Alapítvány és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége által megvalósított  „Közelebb a közösségekhez – roma koordinátorok a hatékonyabb EU forrás felhasználásért” című projektet mutatja be az ÖNkormányzat különszáma.

Az két szervezet közös tapasztalataira épül a 2015 nyarán az Európai Unió Jogérvényesülési és Fogyasztópolitikai Főigazgatóságnak kiírására benyújtott pályázat, amely a 279 pályázat közül bekerült a támogatott 11-be.

A „Közelebb a közösségekhez” projekt nem roma program, hanem a romák bevonását elősegítő, az aktív részvételükre alapozó program. Meg kell találni az együttélés mindenki számára elfogadható szabályait, ami nem megy közös kompromisszumok nélkül. Ehhez sokszínű programok kellenek, ami önbizalmat ad a romáknak önazonosságukhoz, valamint ismereteket, információkat a nem romáknak, hogy megszabadulhassanak negatív előítéleteiktől - írja dr. Gyergyák Ferenc TÖOSZ főtitkár a kiadvány bevezetőjében.

A projekt ehhez kínált lehetséges megoldásokat. Most e projekt eredményeinek összegzését, tapasztalatait ismerheti meg Ön is.

A különszám letölthető: INNEN