Javaslattételi felhívás Köllner Ferenc-emlékdíj adományozására

2017. 08. 14. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége rendkívüli küldöttgyűlése a 30/1999. (X. 13.) számú határozatával döntött a Köllner Ferenc-emlékdíj alapításáról. A TÖOSZ 2/2000. (III. 29.) számú küldöttgyűlési szabályzatával létrehozta, a szövetség alapító főtitkárának tiszteletére és emlékére a Köllner Ferenc-emlékdíjat. A Köllner Ferenc-emlékdíj 2017. évi adományozására vonatkozó javaslatot 2017. szeptember 5-ig terjeszthetik elő a TÖOSZ titkárságára.

 

A díj alapításával és adományozásával a Szövetség rendszeresen meg kíván emlékezni a 17 esztendeje elhunyt alapító főtitkáráról, dr. Köllner Ferencről, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar önkormányzatiság kialakításában és hazai érdekképviseletében.

A Köllner Ferenc-emlékdíj jelenleg az önkormányzatok érdekében tevékenykedők számára az egyik legmagasabb szintű elismerésnek tekinthető. Az adományozás alapja a díjazásban részesített személy által az önkormányzatok érdekében tartósan végzett elismerésre méltó munka. Az emlékdíjat a szövetség elnöke nyújtja át a TÖOSZ elnöksége által megítélt személynek, személyeknek.

Az emlékdíjra a TÖOSZ- tag önkormányzatok tisztségviselői és képviselő-testületek tagjai tehetnek írásos és indokolt javaslatot. A Köllner Ferenc-emlékdíj 2017. évi adományozására vonatkozó javaslatot 2017. szeptember 5-ig terjeszthetik elő a TÖOSZ titkárságára (toosz@toosz.hu, vagy toth@toosz.hu). Az oklevélből és pénzjutalomból álló díjból évente legfeljebb kettő kerülhet kiosztásra. A díj adományozásáról az elnökség 2017. szeptember 12-ei ülésén dönt.

A 2000 óta elnyerhető díjban eddig részesültek névsora a TÖOSZ honlapján (www.töosz.hu) a Szövetségünk/A TÖOSZ/A TÖOSZ kitüntetettjei menüpont alatt található.