Az év hete a helyi és regionális önkormányzatok számára

2017. 09. 15. | Nemzetközi hírek

A Régiók és Városok Európai Hete (régen: Open Days) idén október 9 és 12 között kerül megrendezésre Brüsszelben. A Régiók és Városok Hete egy immár 15 éves múltra visszatekintő éves rendezvénysorozat, ahol a régiók és városok mutatják be erejüket a növekedés és foglakoztatás szolgálatában, az uniós kohéziós politika végrehajtásában és bizonyítják a helyi és a regionális szint jelentőségét az európai jó kormányzásban. Ez egy fontos európai együttműködési fórum a helyi és regionális döntéshozók, szakértők számára, az EU regionális politikájának egyik fő eseménye több, mint 6000 résztvevővel, több, mint 100 workshop, vita és kiállítás keretében.

 

A TÖOSZ tagja az Európai Települések és Régiók Tanácsának (CEMR, www.ccre.org ). Fontos szakmai információkat, ajánlásokat juttatunk el ezen keresztül tagjainkhoz is.

A rendezvényhez kapcsolódó ajánlásaik:

  • Állítsuk talpra újra Európát/Getting Europe back on its feet:  ez a workshop Európa jövőjéről szól helyi és regionális nézőpontból, ahol a településeink a változások fontos szereplői. Lehetőség van a CEMR elnökével, európai döntéshozókkal való eszmecserére.
  • A világ legnagyobb városi éghajlatváltozási és energiaügyi kezdeményezése: fedezze fel a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége /Covenant of Mayors hogyan segíti az éghajlatváltozás elleni küzdelmet és hogyan befolyásolja a nemzeti politikát.
  • Kohéziós szövetségépítés : csatlakozzon a csapatunkhoz és gyűjtsünk ötleteket és megoldásokat az erős EU kohéziós politikához 2020 után