Megállapodást írt alá az OPSZ és a TÖOSZ Csongrád megyei szervezete

2017. 10. 03. | TÖOSZ hírek

Szeptember 16-án, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége Balástyán tartotta meg a XVII. Csongrád Megyei Polgárőr Napot, ahol a két országos szövetség 2014-ben, a települések rendjének védelme érdekében kötött együttműködési megállapodása alapján és azt erősítendő az OPSZ és a TÖOSZ megyei szinten is megkötötték a helyi sajátosságokat is magában foglaló megállapodásukat.

2017. szeptember 16-án, a XVIII. Balástyai Falunapok, Zöldség- és Virágfesztivál alkalmával tartotta meg a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége a XVII. Csongrád Megyei Polgárőr Napot. Az eseményen részt vett dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Gulyás Zsolt rendőr ezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, Mészáros Zoltán tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, dr. Szalai Gabriella, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Kisteleki Járási Hivatalának vezetője és Ujvári László polgármester.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és az Országos Polgárőr Szövetség együttműködési megállapodás alapján látja el a közös feladatokat. Ezért megyei szinten is megkötötték a helyi sajátosságokat is magában foglaló megállapodást. A szerződést, amely alapján a jövőben még szorosabban együttműködik a polgárőrség a megye településeivel, Ujvári László polgármester, a TÖOSZ Csongrád megyei tagozat vezetője és Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke írta alá.

Az ünnepség végén elismeréseket adtak át. Többek között dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke és Ujvári László, Balástya polgármestere a Polgárőr érdemkereszt arany fokozata kitüntetésben részesült. Csongrád Megyei Emlék Érem kitüntetést kapott Dékány Péter, a Balástyai Polgárőr Egyesület elnöke. Csongrád megyei rendőr-főkapitányi elismerését vett át Boldizsár Ferenc, a Balástyai Polgárőr Egyesület tagja.

 

Forrás: balastya.hu,TÖOSZ