Kerekes Miklós felel az OPSZ-TÖOSZ együttműködésért

2017. 10. 30. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ részéről a jövőben Kerekes Miklós társelnök, Ajak város polgármestere a szakmai felelőse az Országos Polgárőr Szövetséggel való együttműködésnek. Erről Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke tájékoztatta a két szervezet képviselőit az Országház Nagy Imre termében megtartott október 27-ei találkozón.

Ajak Város Önkormányzata a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2017-es pályázati szakaszának helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködéséről szóló kategóriájában első helyezést ért el. A példaértékű, nyertes önkormányzati gyakorlat is jól példázza a település polgármesterének a téma iránti elkötelezettségét, amiért Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke Kerekes Miklós társelnököt kérte fel a jövőbeni közös munkára, aki elfogadta a felkérést az Országos Polgárőr Szövetséggel való további sikeres és előremutató együttműködés jegyében.

 Kerekes Miklós elmondta: az önkormányzatok szűk egyharmadánál még nincs polgárőrség, véleménye szerint azonban szinte megkerülhetetlen az önkormányzatok, polgármesterek, képviselő-testületek szempontjából, hogy ne legyen a közbiztonság, a megelőzés területén sokat tevő polgárőr szervezet az ország valamennyi településén.