Visszavonulni szándékozó polgármesterek felmérése

2017. 11. 13. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ több ízben foglalkozott a 2019-es helyhatósági választások alkalmával visszavonulni szándékozó polgármesterek, alpolgármesterek korhatár előtti ellátása  újbóli megteremtésének lehetőségével. A 2019-es önkormányzati választások alkalmával szép számmal állhat elő olyan helyzet, hogy a nyugdíjtól néhány évre kerülnek utcára az ismételten meg nem választott polgármesterek, miközben több cikluson keresztül dolgoztak a helyi közösség bizalmából a településen. Ezen előzmények ismeretében a TÖOSZ egy munkabizottságot hozott létre, amely úgy döntött, hogy első lépésként fel kell mérni az érintett kört, össze kell gyűjteni a pontos adatokat, információkat. Ezért elkészítettünk egy elektronikus formában kitöltendő kérdőívet. Amennyiben még nem töltötte ki a kérdőívet, legkésőbb 2017. november 27-ig van lehetőség annak kitöltésére.

Tisztelt Polgármester Asszony!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

A TÖOSZ több ízben foglalkozott a 2019-es helyhatósági választások alkalmával visszavonulni szándékozó polgármesterek, alpolgármesterek korhatár előtti ellátása  újbóli megteremtésének lehetőségével. Kezdeményeztük ezt már a 2016. évi küldöttgyűlésen is, illetve a 2017. évi megyei polgármesteri fórumokon is számos érv hangzott el amellett, hogy erre a kérdésre megoldást kell találni tekintettel arra, hogy 2012. január 1-jétől az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző nyugellátás ( nők kedvezményes nyugdíját kivéve) nem folyósítható, illetőleg 2014-től a közszolgálati járadékra vonatkozó rendelkezések is megszűntek. A 2019-es önkormányzati választások alkalmával szép számmal állhat elő olyan helyzet, hogy a nyugdíjtól néhány évre kerülnek utcára az ismételten meg nem választott polgármesterek, miközben több cikluson keresztül dolgoztak a helyi közösség bizalmából a településen.

Mindezen előzmények ismeretében a TÖOSZ egy munkabizottságot hozott létre, amely úgy döntött, hogy első lépésként fel kell mérni az érintett kört, össze kell gyűjteni a pontos adatokat, információkat. Ezért elkészítettünk egy elektronikus formában kitöltendő kérdőívet, mely az alábbi link alatt érhető el:

https://docs.google.com/forms/d/10ujZIrJP5PybtsTjf_yEsE0IRqeWT-_CRdEoD8ojd0o/edit?ts=5a041b26

A kérdőívben szereplő adatokat természetesen bizalmasan kezeljük, minden esetben figyelembe vesszük az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII.tv. (Info tv.) rendelkezéseit.

A felmérés eredményessége nagyon fontos számunkra a továbblépéshez és javaslataink megfogalmazásához, ezért kérjük hogy  - amennyiben érintett – segítse munkánkat azzal, hogy kitölti és visszaküldi a kérdőívet. A kérdőív elektronikus úton történő kitöltése lehetővé teszi a gyors válaszadást

Bízunk abban, hogy a kérdőív visszaküldésével elősegíti hogy a közéletben végzett, megválasztással létrejövő,  megbízatását hosszú időn keresztül teljesítő, 2019-től visszavonulni szándékozó településvezetők számára megfelelő megoldást tudjunk találni.

Meghosszabbított határidő:

Kérjük, hogy a kérdőívet legkésőbb 2017. november 27-ig töltse ki!

Kérdéseivel, kéréseivel forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségen.

 

dr. Steiner Erika főtitkár-helyettes

e-mail: steiner@toosz.hu

Telefonszám: 06-1-321-2496

 

Üdvözlettel:

 

TÖOSZ Titkárság