Csaknem 18 milliárd forint támogatást kapnak az önkormányzatok

2018. 01. 18. | További hírek

Csaknem 18 milliárd forint támogatást kap több mint 1200 önkormányzat belterületi utak, járdák, hidak felújítására - közölte a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a bonyhádi választókerület országgyűlési képviselője szerdán Hőgyészen.

Potápi Árpád János Tolna megyei polgármesterek előtt tartott tájékoztatóján elmondta: a tavaly meghozott kormányhatározat szerint a 2017-es költségvetés maradványösszegeiből 1236 önkormányzat összesen 17 milliárd 897 millió forint támogatáshoz jut.

Olyan beruházásokról van szó, amelyeket sok esetben évekkel ezelőtt meg kellett volna valósítani - tette hozzá. Tolna megyében 50 település 669 millió forintot fordíthat utak, járdák felújítására. A támogatásból az aprófalvas bonyhádi választókerületben az önkormányzatok 425 millió, a szekszárdiban a települések 85 millió, a tamási-paksi kerületben 158 millió forinttal részesülnek - mondta Potápi Árpád János.

Az egy községre jutó összeg jellemzően 15 millió forint, az önkormányzatoknak 5-25 százaléknyi önrészt kell biztosítaniuk a fejlesztéshez. Az államtitkár az MTI-nek elmondta: az önkormányzatok önállóan választhatják ki a kivitelezőt, a felújítások várhatóan az első fél évben befejeződnek.

Forrás: kormany.hu