Folytatódnak a TÖOSZ Polgármester Akadémia képzései

2018. 03. 13. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ a Polgármester Akadémia képzési kínálatában a tavalyi évben több sikeres képzést is megvalósított. Ezért ebben az évben is folytatni szeretnénk képzéseinket, amelyek egyrészt  állandó képzéseket tartalmaznak, másrészt  az éppen aktuális jogi, törvényi változásokra reflektáló időszerű kérdésekre adnak választ.

A képzések olyan kompetenciákkal, ismeretekkel, jó gyakorlatokkal ismertetik meg a résztvevőket, amelyek egy polgármester mindennapi munkáját segítik.

A vezetői képzés megerősíti a polgármestereket a vezetői készségeikben, segíti a közszereplést, segít a stratégiai tervezésben, motivációs technikákat, közösségi tervezési eszközöket ismertet meg, modern infokommunikációs eszközök használatában segít. Módszereket ad a közösségi konfliktuskezelés és a társadalmi részvételi formák kiválasztása, alkalmazása terén. Ismereteket bővít a helyi szolgáltatások megszervezésének hatékonysága érdekében.

Az esélyegyenlőség a településen képzés egyrészt önkormányzati vezetői kompetenciákat, másrészt esélyegyenlőségi programtervezést fejleszt, kiemelt fókusszal arra, hogy mit tehet egy önkormányzat a nagyobb egyenlőség érvényesüléséért a településen. Fontos elemei a képzés tematikájának a munka-magánélet egyensúlyának elősegítése a településen, a stratégiai tervezés a társadalmi tudatosság növeléséért, és a közösségi tervezési modellek.

A képzések modulrendszerűek, erősen gyakorlatorientáltak, interaktívak. Programjaink keretében lehetőséget biztosítunk a polgármestereknek, hogy egymás települését is megismerhessék, hiszen az egymástól való tanulás az egyik leghatékonyabb formája az ismeretszerzésnek. Tesszük ezt szervezett és kötetlenebb programok szervezésével is.

2018. április 15-től kötelező az elektronikus közbeszerzési rendszer, ezért első féléves képzési tervünkben mindenképpen szeretnénk helyet adni egy olyan képzésnek, amely a törvényi változásokra reflektál. A képzés konkrét időpontjáról tájékoztatjuk Önöket.

Képzéseinknek a budapesti Önkormányzati Információs Koordinációs Központban adunk helyet. (Budapest, 1071. Damjanich u.44. III/1.)

Az éppen aktuális képzésekről, a részvételi feltételekről, a képzési programról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket e-hírlevelünkben, facebook oldalunkon, illetőleg honlapunkon.

A TÖOSZ honlapján az egyes képzésekről az alábbi linken talál információkat:

http://xn--tosz-5qa.hu/kepzesek/polgarmester-akademia/

A képzésekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal dr. Steiner Erika főtitkár-helyetteshez, aki a képzések felelőse is a steiner@toosz.hu e-mail címen.

A TÖOSZ által tervezett képzési időpontok 2018. első felében

Képzés megnevezése

Képzés időpontja

Az elektronikus közbeszerzés önkormányzati szemmel

2018. április – részletek és pontos időpont hamarosan

Jövő vezetője

2018. május 15-16.

Esélyegyenlőség a településen

2018. június 5-6.

 

Jelentkezzen képzéseinkre!

A TÖOSZ tagok a képzéseink árából minden esetben kedvezményt kapnak!