Javaslattételi felhívás Köllner Ferenc-emlékdíj adományozására

2018. 06. 19. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége rendkívüli küldöttgyűlése a 30/1999. (X. 13.) számú határozatával döntött a Köllner Ferenc Emlékdíj alapításáról. A TÖOSZ 2/2000. (III. 29.) számú küldöttgyűlési szabályzatával létrehozta a szövetség alapító főtitkárának tiszteletére és emlékére a Köllner Ferenc Emlékdíjat. A Köllner Ferenc Emlékdíj 2018. évi adományozására vonatkozó írásbeli indokolt javaslatot legkésőbb 2018. július 31-ig a TÖOSZ-tag önkormányzat tisztségviselője vagy képviselő-testületi tagja, valamint a TÖOSZ elnöke vagy főtitkára tehet. 

JAVASLATTTÉTELI FELHÍVÁS

KÖLLNER FERENC–EMLÉKDÍJ
adományozására


A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége rendkívüli küldöttgyűlése a 30/1999. (X. 13.) számú határozatával döntött a Köllner Ferenc Emlékdíj alapításáról. A TÖOSZ 2/2000. (III. 29.) számú küldöttgyűlési szabályzatával létrehozta a szövetség alapító főtitkárának tiszteletére és emlékére a Köllner Ferenc Emlékdíjat. A Köllner Ferenc Emlékdíj adományozásáról szóló hatályos szabályozást a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége kitüntetéseiről szóló 1/2018. (V 29.) Küldöttgyűlési Szabályzat tartalmazza (http://xn--tosz-5qa.hu/szovetsegunk/a-toosz/a-toosz-kituntetettjei-szabalyzatok/vonatkozo-szabalyzatok/).

A Köllner Ferenc Emlékdíj alapításával és adományozásával a TÖOSZ rendszeresen meg kíván emlékezni a 19 esztendeje elhunyt alapító főtitkáráról, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar önkormányzatiság kialakításában és hazai érdekképviseletében.

A Köllner Ferenc Emlékdíj jelenleg a helyi önkormányzatok érdekében tevékenykedők számára az egyik legmagasabb szintű elismerésnek tekinthető. Az adományozás alapja a díjazásban részesített személy által az önkormányzatok érdekében 15 éven vagy annál hosszabb időn át végzett kiemelkedő, elismerésre méltó tevékenység. Díjazásban részesülhet a TÖOSZ-tag önkormányzat tisztségviselője, önkormányzati képviselője vagy köztisztviselője, a TÖOSZ Titkárságának dolgozója.

A Köllner Ferenc Emlékdíj 2018. évi adományozására vonatkozó írásbeli indokolt javaslatot legkésőbb 2018. július 31-ig a TÖOSZ-tag önkormányzat tisztségviselője vagy képviselő-testületi tagja, valamint a TÖOSZ elnöke vagy főtitkára tehet. Az írásbeli javaslatot a TÖOSZ Titkárságára (levélben a 1406 Budapest 76. Pf. 50. e-mailben toosz@toosz.hu címre) kell megküldeni. Az írásbeli javaslat űrlapmintáját a Melléklet tartalmazza.

A Köllner Ferenc Emlékdíjból évente egy kerülhet kiosztásra. A Köllner Ferenc Emlékdíj oklevélből egyedi tárgyjutalomból áll. A díj adományozásáról a TÖOSZ Elnöksége legkésőbb a 2018. szeptemberi ülésén dönt. A Köllner Ferenc Emlékdíj átadására az Önkormányzatok Napja (szeptember 30.) alkalmával kerül sor. A kitüntetést a TÖOSZ elnöke adja át.

A 2000 óta elnyerhető Köllner Ferenc Emlékdíjban eddig részesültek névsora a TÖOSZ honlapján (www.töosz.hu) a Szövetségünk/A TÖOSZ/A TÖOSZ kitüntetettjei menüpont alatt található.

Budapest, 2018. június 18.


TÖOSZ Titkársága


Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
1071 Budapest, Damjanich u. 44. III/1.
Tel: +36 1-322-7407
Fax: +36 1-413-0482
honlap: www.toosz.hu