Megállapodást írt alá az OPSZ és a TÖOSZ Győr-Moson-Sopron megyei szervezete

2018. 08. 31. | TÖOSZ hírek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség 2018. augusztus 11-én Koroncó községben tartotta a Megyei Polgárőr Napját. Az esemény keretében az együttműködési megállapodást Hokstok Imre, a TÖOSZ Megyei Tagozatvezetője, továbbá Csaplár Zoltán, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Lendvai Ivánné az OPSZ – TÖOSZ Önkormányzati Bizottságának tagja (megyei delegált) írták alá.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség 2018. augusztus 11-én Koroncó községben tartotta a Megyei Polgárőr Napját. A rendezvényen a megyei polgárőrök képviseletében 480 fő jelent meg. A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel és hozzászólásaikkal a megye állami és politikai első számú vezetői, dr. Nagy István agrárminiszter, dr. Veres András megyés püspök, valamint a rendészeti társszervek vezetői.

Egy település életében nagyon fontos szereppel bír a közrend, közbiztonság fenntartása, valamint a bűnmegelőzés. Polgárőreink e feladatnak a közterületi szolgálat keretein belül maximálisan eleget tesznek. Nagyon fontos, hogy a helyi polgárőr szervezet, a helyi önkormányzat, valamint a rendőrség között jó munkakapcsolat alakuljon ki. Ilyen körülmények között eredményes munkát lehet végezni a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében.

Ezen a rendezvényen a helyi polgármester asszony Radicsné Kincses Mária ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy új irodát biztosít az eredményesen működő helyi polgárőröknek. Az önkormányzatok és a polgárőrség közötti kapcsolatot az OPSZ és TÖOSZ a közöttük meglévő együttműködési megállapodás alapján, országos szinten is kölcsönös odafigyeléssel segítik. A TÖOSZ Megyei Tagozatvezetője, valamint a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke között is együttműködési megállapodás megkötésére került sor. Ebben a megállapodásban az országos irányelvek mellett szerepelnek a helyi adottságok, lehetőségek, problémák kezelése.

A koroncói Megyei Polgárőrnapon ezt az együttműködési megállapodást Hokstok Imre, a TÖOSZ Megyei Tagozatvezetője, továbbá Csaplár Zoltán, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Lendvai Ivánné az OPSZ – TÖOSZ Önkormányzati Bizottságának tagja (megyei delegált) írták alá. Az aláírás előtti időszakban is szorosan együttműködött a két szervezet, több alkalommal került megbeszélésre az akkori helyzet és a további feladatok meghatározása.


Szöveg: Csaplár Zoltán

Kép: OPSZ