A TÖOSZ lett az útdíjbevételek felhasználását ellenőrző szerv ügyvívője

2019. 02. 15. | TÖOSZ hírek

Az idei évben a TÖOSZ látja el a nemzeti fejlesztési miniszter felkérésére 2016-ban megalakult, az útdíjpolitika társadalmi felügyeletét ellátó Társadalmi Egyeztető Szervezet (UTESZ) ügyvivői feladatát. A TÖOSZ Elnökség 2019. február 12-i döntése értelmében a Szövetséget az ellenőrző szerv ülésein továbbra is Szabó Zsolt, Hahót polgármestere, a TÖOSZ közlekedéspolitikai tanácsnoka képviseli.

 

Szabó Zsolt február 12-én arról tájékoztatta a TÖOSZ Elnökség tagjait, hogy az UTESZ ügyrendje szerint éves ciklusokban töltik be az UTESZ tagjai ügyvivői tisztséget, 2019-ben a TÖOSZ lett a soros ügyvivő. Mint mondta: költségvetési zárszámadást követően egy évben legalább egyszer ülést kell tartani. Schmidt Jenő elnök javasolta a TÖOSZ Elnökségnek, hogy a szervezet munkájában továbbra is Szabó Zsolt vegyen részt – ezt az Elnökség egyhangúan támogatta – hozzátette: a feladat ellátásához a titkárság minden segítséget megad.  

________________________________________________________________________________________________

Az UTESZ-ről:

A nemzeti fejlesztési miniszter felkérésére 2016-ban megalakult UTESZ célja és feladata, hogy a megtett úttal arányos útdíj alakulását és felhasználását szemmel tartsa. Ennek érdekében rendszeresen vizsgálja és véleményezi az útdíjból, illetve a bírságokból származó bevételek felhasználására vonatkozó adatokat, amelyeket a miniszteri tájékoztatók közölnek. Megfogalmazott véleményét pedig az országos napilapokban és az elektronikus média útján teszi közzé. A szervezet jövőbeni törekvéseinek központjában a diszkriminációtól mentes, versenysemleges környezet kialakítása és a díjbevételek felhasználásának állandó kontrollja áll.

A szervezet tagjai: Autós Életciklus Érdekképviseleti Nagykoalíció Egyesület, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Autóklub, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesület, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, NiT Hungary.

*Forrás: 24.hu
________________________________________________________________________________________________

Az Elnökségi ülésen történt

Előadást tartott Dr. Fegyveres-Fiskál Gábor ügyvezető, a DIPOL Humánpolitikai Intézet részéről. Az ügyvezető a TÖOSZ-szal való együttműködésről, a jelenleg meghirdetett és tervezett képzéseikről tájékoztatta a résztvevőket. Bővebben az aktuális képzési ajánlatról: ITT található bővebb információ.

Dr. Gyergyák Ferenc főtitkár előadásában áttekintést nyújtott a TÖOSZ képzéseiről, egészen a 2004-es kezdeti időszaktól napjainkig. Mint elmondta, a fenti időszakban összesen 5769 fő vett részt a Szövetség által szervezett képzéseken. A főtitkár amellett, hogy bemutatta a TÖOSZ jelenlegi képzési kínálatát, párbeszédet kezdeményezett a jövőbeni képzési stratégia tekintetében, hiszen mint mondta: „a helyi önkormányzati választásokat követően konkrét képzési palettával kell tagjaink felé fordulnunk.” A TÖOSZ aktuális képzési kínálatáról bővebben ITT olvashatnak.