Hamarosan indul a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program 2019-es pályázati szakasza

2019. 03. 28. | TÖOSZ hírek

2019. március 27-én ülésezett a program Irányító Bizottsága. Új témák is indulnak ebben az évben: készüljenek azok az önkormányzatok, akik állampolgári részvétel vagy idősgondozás terén szívesen megosztanák  tapasztalataikat.

Napokon belül meghirdetésre kerül a program, hiszen az Irányító Bizottság tagjai döntöttek a program működését szabályozó eljárásrendről, a témákról, díjakról. Amint a részletek is véglegezésre kerülnek, indul a program és lehet pályázni. Három témában érdemes készülni, várhatóan a következő címeket viselik majd a pályázati témák: „Közbiztonsági jó gyakorlatok – az önkormányzat és a polgárőrség együttműködésével”; „Idősügyi jó gyakorlatok” valamint „Állampolgári részvétel”.

Pályázni 2019. április 30-ig lehet, a záró-konferenciára és döntőre 2019. június 28-án kerül sor Gödöllőn.

Az Irányító Bizottság döntött a nagyobb átláthatóság érdekében a Szakértői Testület új működési rendjéről, ám a program értékelési folyamatában ugyanolyan fontos elem marad a helyszíni látogatás. A résztvevők nemcsak a döntőre való felkészülésben, hanem a pályázati szakaszban is segítséget kapnak, hiszen ingyenes egynapos tréningre lehet majd jelentkezni, amit a budapesti TÖOSZ Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban szervezünk 2019 április 11-én. Érdemes a felhívást figyelni, mert jelentkezési sorrendben fogadjuk a rendezvényre szóló regisztrációt.

A díjakban és a pályázás módszerében is lesznek változások, ezekről a végleges felhívásban olvashatnak a program és a TÖOSZ honlapján (www.legjobbonkormanyzatigyakorlatok.hu és www.toosz.hu ) Kövessenek minket a Facebookon is!