Elhunyt Szirtes Lajos

2019. 05. 13. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége mély fájdalommal tudatja azokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szirtes Lajos, a TÖOSZ egykori ügyvezető elnöke, Zalakaros volt polgármestere május 3-án, életének 76. évében elhunyt.

Szirtes Lajos "26 éven át vezette a települést, irányítása alatt lett város Zalakaros, szép eredményeket ért el a turizmus területén, a virágos Magyarországért versenyekben, intézményei kiépítésében."- olvasható Zalakaros város közleményében.

Szirtes Lajos 1990-1991 között látta el a TÖOSZ megbízott elnöki tisztségét, majd több cikluson keresztül, mint Zala megyei tagozatvezető a TÖOSZ Elnökség tagjaként vett részt a Szövetség munkájában. Érdemei elismeréseként a TÖOSZ megalakulásában végzett alapító tevékenységéért, valamint eredményes önkormányzati érdekképviseleti munkájának elismeréseként 1999-ben a TÖOSZ Elnöksége TÖOSZ Aranygyűrű kitüntetést, 2001-ben Köllner Ferenc emlékdíjat, 2009-ben pedig TÖOSZ Elismerő Oklevelet adományozott részére.

 

A TÖOSZ zalakarosi Regionális Polgármesteri Fórumának kezdetén, május 7-én Schmidt Jenő TÖOSZ elnök megemlékezett a közelmúltban elhunyt Szirtes Lajosról, majd a résztvevő polgármesterek egyperces néma felállással fejezték ki gyászukat.

Hamvait 2019. május 15-én, szerdán 11 órakor kísérik végső nyughelyére a garabonci temetőben. Előtte 10.30-kor gyászmise. Kérjük, hogy a család kívánságának megfelelően egy szál virággal búcsúztassák, a család részvétnyilvánítás mellőzését kéri.  Köszönetet mondanak mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és fájdalmunkban osztoznak.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Elnöksége és Titkársága őszinte részvétét és együttérzését fejezi ki Szirtes Lajos családjának.