Eredményes közszereplés, hatékony kommunikáció-finisben a polgármesterek

2019. 05. 24. | TÖOSZ hírek

Egynapos, szuper-intenzív, végig gyakorlatorientált, személyes képességfejlesztésre épülő műhelymunkán vettek részt az érdeklődő településvezetők, jegyzők, önkormányzati képviselők a TÖOSZ Információs és Koordinációs Központjában. 

A résztvevők videós példák, szövegek, szövegalkotási gyakorlatok segítségével tapasztalták meg a beszédek, interjúk összeállításának szempontjait, a kezdési/zárási technikákat azt, hogy hogyan mozgósítsák a hallgatóság érzelmeit, hogyan alakítsák az előadó-hallgatóság kapcsolatát, a racionális érvelés eszközeit, valamint az emocionális ráhatás eszközeit.

Ezt követően a politikai kommunikációs stratégia felépítésén dolgoztak, majd kiscsoportos gyakorlat segítségével végig mentek a stratégiaalkotás egyes lépésein.

Végül, de nem utolsó sorban a résztvevők kiscsoportos gyakorlat keretében feltérképezték a lakossággal való kapcsolattartás eszközeit, a párbeszéd elemeit, amelynek keretében  megismerhették a közösségi részvétel módszertanát (pl.: közösségi térképezés, köztéri beavatkozások, polgármesteri pad, közösségi műhelymunka módszerek), majd konkrét lehetőségeket dolgoztak ki saját településükre.

A képzés zárásaként a résztvevők oklevelet kaptak.

A nagy sikerre, a témák aktualitására, valamint a közelgő helyhatósági választásokra tekintettel azonban újabb időpontokat hírdetünk meg, amelyekre várjuk az érdeklődők jelentkezését.

A következő képzésre 2019. június 26-án kerül sor.

JELENTKEZÉS: ITT