Javaslattételi felhívás Köllner Ferenc-emlékdíj adományozására

2019. 06. 25. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Küldöttgyűlése – a Szövetség Alapszabálya 16. n) pontjában kapott felhatalmazás alapján – attól a céltól vezérelve, hogy a helyi önkormányzatok és érdekképviseletük szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket méltó elismerésben részesítse, valamint személyüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állítsa példaként a jelen és utókor elé, Köllner Ferenc Emlékdíjat alapított. A díj átadására minden évben az Önkormányzatok Napja alkalmával kerül sor. Felkérjük a TÖOSZ-tag önkormányzatok tisztségviselőit és képviselő-testületi tagjait, hogy tegyenek írásos és indokolt javaslatot a díjazandó személyre.Az írásbeli javaslatokat 2019. július 31-ig kell eljuttatni a TÖOSZ Titkárságára.

 

FELHÍVÁS

KÖLLNER FERENC EMLÉKÍJ

adományozására vonatkozó javaslattételre

 

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Küldöttgyűlése – a Szövetség Alapszabálya 16. n) pontjában kapott felhatalmazás alapján – attól a céltól vezérelve, hogy a helyi önkormányzatok és érdekképviseletük szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket méltó elismerésben részesítse, valamint személyüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állítsa példaként a jelen és utókor elé, Köllner Ferenc Emlékdíjat alapított. A díj átadására minden évben az Önkormányzatok Napja alkalmával kerül sor.

Felkérjük a TÖOSZ-tag önkormányzatok tisztségviselőit és képviselő-testületi tagjait, hogy tegyenek írásos és indokolt javaslatot a díjazandó személyre.

 A KÖLLNER FERENC EMLÉKDÍJ-at a TÖOSZ-tag önkormányzat tisztségviselője, önkormányzati képviselője vagy köztisztviselője, a TÖOSZ Titkárságának dolgozója kaphatja.

A díj alapja a díjazásban részesített személy által az önkormányzatok érdekében a Szövetségben 15 éven vagy annál hosszabb időn keresztül végzett kiemelkedő, elismerésre méltó tevékenység.

A Köllner Ferenc Emlékdíjból évente egy kerülhet kiosztásra. A Köllner Ferenc Emlékdíj oklevélből és egyedi tárgyjutalomból áll. 

Az írásbeli javaslatokat 2019. július 31-ig kell eljuttatni a TÖOSZ Titkárságára (elektronikusan a toosz@toosz.hu, vagy toth@toosz.hu e-mail címek valamelyikére, a papíralapon a TÖOSZ 1406 Budapest 76. Pf. 50. címre küldve). Az írásbeli javaslat űrlapmintáját a TÖOSZ Titkársága kérésre e-mailben megküldi a javaslatot tenni kívánó személy részére.

A beérkezett írásbeli javaslatok közül a 2019. évi Köllner Ferenc Emlékdíj adományozásáról a TÖOSZ Elnöksége a 2019. szeptemberi ülésén dönt. Az eddig kitüntetésben részesültek névsorát a TÖOSZ honlapján (www.toosz.hu) megtalálhatják a Szövetségünk/A TÖOSZ/A TÖOSZ kitüntetettjei menüpont alatt.

 

Budapest, 2019. június 24.

 

                                                                                                          TÖOSZ Titkársága

Melléklet: Javaslattételi felhívás