Tisztújítás a TÖOSZ Veszprém megyei polgármesteri fórumán

2020. 01. 22. | TÖOSZ hírek

A 2019. október 13-ai általános önkormányzati választásokat követően valamennyi megyében tisztújításra – tagozatvezető, tagozatvezető-helyettes és küldöttek választására – kerül sor, ezért megyei fórumsorozatot tartunk 2019. december 1-je és 2020. március 11-e között. Veszprém megyében 2020. január 22-én, Pápán került sor a megyei fórumra, a választás eredményét cikkünkben olvashatják.

A megválasztott TÖOSZ küldöttek Veszprém megyében:

Dr. Áldozó Tamás - tagozatvezető

Pápa

Végh László – tagozatvezető-helyettes

Sümeg

Brunner Imre

Béb

Burghart Ferenc

Pápakovácsi

Ferenczi Gábor

Devecser

Grőber József

Magyarpolány

Hebling Zsolt József

Alsóörs

Köbli Miklós

Hajmáskér

Ottó Péter

Zirc

Pergő Margit Cecília

Berhida

Porga Gyula

Veszprém

Tóth Csaba

Lesenceistvánd

A TÖOSZ 2019. november 12-i elnökségi ülésén döntés született a Magyar Kisvárosok Program Munkacsoport megalakításáról. Hasonlóan a 2018-ban létrehozott Magyar Falvak Program Munkacsoport által elkészített és a kormányzat részére átadott javaslatcsomaghoz – amelynek számos eleme beépült a végleges Programba – most az 5.000 fő feletti lakosságszámú települések fejlesztésére irányuló ún. Kisvárosi programjavaslat kidolgozását tűzte ki célként a TÖOSZ, amelyet 2020 tavaszán készül letenni a kormány asztalára. Kisvárosi Programjavaslat készülne minden 5.000 főnél nagyobb, nem megyei jogú település fejlesztését érintően. 

A TÖOSZ-nak a Magyar Falu Program kidolgozásában is jelentős szerepe volt, viszont a két Programot együtt kell majd kezelni és irányítani. Az 5.000 fő feletti településekre vonatkozó javaslatcsomag kidolgozását Magyar Falu Program mintájára szerveznénk meg. A korábbi gyakorlathoz hasonlóan bárki részt vehet a munkában.

Valamennyi polgármesteri fórumon lehetőséget biztosítunk arra, hogy a résztvevők elmondják tapasztalataikat, javaslataiat a Magyar Falu Programmal kapcsolatban, illetve javaslatokat fogalmazzanak meg a Magyar Kisvárosok Programjához. A fórumon sor került az aktuális önkormányzati ügyek tárgyalására is, valamint tájékoztatást adutuk a TÖOSZ Tudásprogramjáról.