Saját készítésű maszkokkal védekeznek a vírus ellen Abonyban

2020. 03. 20. | Koronavírus

Kókai-Dudinszky Mónika alpolgármester kezdeményezésére csaknem harminc abonyi önkéntes vállalta, hogy arcmaszkokat készítenek a helyi lakosok számára. Köztük több profi varrónő és amatőr is van – közölte a Szoljon.hu hírportállal a polgármesteri hivatal.

A hírportál megtudta, első körben mintegy 350 darab arcmaszk előállításához szükséges anyagot szabattak le. A mintadarabok időközben már elkészültek, a gyártás is megkezdődhet. Az önkormányzat felhívta a figyelmet, hogy az eszközök természetesen nem gyógyszertári maszkok, ám arra jó szolgálatot tehetnek, hogy védjék a lakosságot. A maszkokhoz ingyenesen lehet majd hozzájutni.

Saját készítésű maszkokkal védekeznek a vírus ellen Abonyban
Fotó: Abony sajtó

Lőrinczy Veronika sajtóreferens érdeklődésünkre elmondta, a védőeszközöket várhatóan ezen a héten önkéntesek osztják szét, és elsősorban olyanokhoz juttatják el azokat, akik munkájukból adódóan sokakkal érintkeznek.

– Pető Zsolt polgármester előzetesen orvosok tanácsát kérte ki az ilyen arcmaszkokkal kapcsolatban, és azt a visszajelzést kapta, hogy jó szolgálatot tesznek a veszélyeztetett időszakban a védőfeleszerelések, melyek száz százalékban pamutanyagból készülnek – fűzte hozzá a referens.


Forrás: szoljon.hu