Maszkok, kesztyűk a mecséri időseknek

2020. 04. 02. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

Minden mecséri nyugdíjas szájmaszkot és védőkesztyűt kapott a helyi önkormányzat és a polgárőrség által szervezett programnak köszönhetően.

A mecséri önkormányzat biztosította a szájmaszkokhoz szükséges anyagot, önkéntesek vállalták a varrást. Tóthné Preisinger Ildikó, Fehér Jánosné, Stvrtecka Alexandra (Alenka), Györkös Éva és Feketéné Tolnai Katalin szorgoskodott a varrással. A házilag készített szájmaszkok részleges védelmet nyújtanak, de ez is a védekezés egyik lehetősége - adta hírül a Kisalföld.hu.
– A kormányrendeletben meghirdetett és az önkormányzati felhívásra együttműködőek a község lakói. A polgárőrök járőrszolgálatot látnak el napközben a község területén, felhívják a figyelmet, hogy ne történjenek esetleges csoportosulások, ami a fertőzés egyik legnagyobb veszélye. Éjszaka pedig menetrendszerűen látják el a kül- és belterületi szolgálatot, vigyázzák a falu nyugalmát – tudatta Csaplár Zoltán mecséri polgármester.

A szájmaszkokat és a gumikesztyűket az önkéntesek és a polgárőrök juttatták ki a nyugdíjasokhoz. A faluban több önkéntes aktivista látja el a rászoruló, idős, egyedülálló nyugdíjasokat, bevásárlással és apróbb ügyek intézésével segítve őket. Az önkormányzat felhívására több önkéntes is jelentkezett a feladatok ellátására.
A szájmaszkokból kaptak a szolgálatban lévő polgárőrök, valamint a közellátásban közreműködők között is osztottak ki. 

(Forrás: Kisalföld.hu / opsz.hu)