Több mint harminc éve. Pártpolitikától függetlenül.

2020. 05. 14. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ jelszava – a szakszerűség és szolidaritás - 1989. március 10-i alapítása óta változatlan. Alapvető célja, hogy az önkormányzati érdekek feltárásával, megfogalmazásával, képviseletével, érvényesítésével hozzájáruljon az önkormányzatbarát társadalmi, gazdasági, jogi és helyi politikai környezet kialakításához, egyben erősítve a decentralizációt, valamint a többszintű kormányzást.

A TÖOSZ pártpolitikától független önkormányzati szakmai és érdekvédelmi szervezet. Ezt jól példázza, hogy alapítása óta napjainkig színes képet mutat a vezetőség és a több mint 1600 települést számláló tagság párthovatartozás szerinti összetétele, működését kizárólag településpolitikai célkitűzések határozzák meg.

A TÖOSZ a helyi önkormányzati érdekeket képviseli a központi szervekkel és törekvésekkel szemben, ugyanakkor együttműködésre kész szakmai szervezet, amely partnerségi kapcsolatai révén naprakész és friss aktuális önkormányzati információkkal rendelkezik, és ezt igyekszik megosztani tagjaival is.

A TÖOSZ tevékenységét sokrétű és sokoldalú hálózati tevékenysége révén látja el, amelyben a tagönkormányzatok vezetői, képviselői személyes aktivitásuk révén válhatnak a magyar önkormányzati rendszer alakítóivá, fejlesztőivé.

Csatlakozási lehetőség települési önkormányzatok részére: http://xn--tosz-5qa.hu/szovetsegunk/tagsag/csatlakozas/