Az Európai Bizottság munkatársai tájékoztatták a TÖOSZ Elnökségét

2020. 05. 27. | TÖOSZ hírek közlemények

Az Európai Bizottság munkatársai tartottak előadást a TÖOSZ elnökségi tagjaiból álló Koronavírus Tanácsadó Csoport 2020. május 19-i ülésén. A szakértők az EU intézkedéseiről és tevékenységeiről tájékoztattak a koronaválság kezelésével kapcsolatban, de kitekintést adtak a következő programozási időszakra vonatkozóan is.

Schmidt Jenő elnök és dr. Gyergyák Ferenc főtitkár üdvözölték az Európai Bizottság képviseletében résztvevő vendégeket, megköszönve, hogy elfogadták a TÖOSZ meghívását az online ülésre. Schmidt Jenő a következő időszakra nézve javasolta, hogy a hasonló egyeztetések legyenek rendszeresek annak érdekében, hogy információkat közvetíthessük tagjaink felé arról, hogy hogyan állnak előkészítés tekintetében, az önkormányzati szektor mire tud majd a következő időszakban pályázni.

Az online ülésen Bolla Viktória, az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság, Móricz Ádám, Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság, dr. Balogh Zoltán, Európai Bizottság Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Főigazgatóság, Zúgó Liliána az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete részéről vettek részt.

Dr. Balogh Zoltán előadásában elmondta, hogy a megbeszélésre a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekkel készültek elsősorban, de igyekeznek kitekintést adni a következő programozási időszakra is. Felhívta a figyelmet arra, hogy számos gazdaságfejlesztési és vállalkozásfejlesztési elem mellett igyekeztek az önkormányzatok számára nyitva álló lehetőségeket bemutatni, amelyek hasznosak lehetnek a TÖOSZ tagjai számára is. Mindamellett fontosnak tartja azt is, hogy az önkormányzatokkal kapcsolatban álló vállalkozásokat működtető helyi szereplők számára el tudják juttatni az információt a polgármesterek.

Az tájékoztatóról szóló bővebb összefoglalót tagjaink a TÖOSZ Hírlevelében olvashatják.