Titkársági látogatás Budakeszin

2020. 10. 14. | TÖOSZ hírek

A város polgármesterének meghívására létrejött október 14-ei találkozó elsődleges célja a közös munka egyeztetése volt, hiszen idén március óta dr. Győri Ottilia vezeti a TÖOSZ Polgármesternői Tagozatát, amely egyre népszerűbb szervezeti egység, működési terület. Az idősek iránt különösen elkötelezett település – a témát érintő és további – jó gyakorlatai, jövőbeni tervei mellett a Tagozat tervezett programjairól és az önkormányzati szféra női-férfi esélyegyenlőségi kérdéseiről, lehetőségeiről is szó volt.

A kölcsönös bemutatkozást követően konkrét tervekről esett szó. Előadásokat hallhattunk a település aktív időskort elősegítő, valamint a városmarketinget, márkaépítést, a nők közéleti szerepvállalását ösztönző projektterveiről.

A szakmai találkozót rendkívül hasznosnak ítéltük, hiszen a TÖOSZ stratégiája mentén folyamatosan új tervek megvalósításába kezdünk. Munkatársaink folyamatosan figyelemmel kísérik a pályázati lehetőségeket, készülünk az új uniós fejlesztési időszak és a Norvég Alap lehetőségeire, hogy minél jobban önkormányzataink hasznára válhassanak ezek a programok, támogatások. Ahhoz, hogy pontos helyi igényeket csatornázhassunk a programokba, fontos, hogy helyben is láthassuk a tagtelepülések igényeit.

A TÖOSZ Polgármesternői Tagozatáról

A TÖOSZ Polgármesternői Tagozatának képviselői 2020. március 4-én egyhangúlag szavazták meg az elnökség tagjait a Budakeszin tartott tisztújító tagozati ülésen, ahol a Tagozat elnökévé dr. Győri Ottiliát, Budakeszi polgármesterét választották. A Polgármesternői Tagozat alapszabályának megfelelően az elnökség tagjait a polgármesternők közül régiónként választották meg a 2020-2024-es ciklusra, és tagja az elnökségnek a Tagozat elnöke is.

Alapszabálya értelmében a szervezeti egység feladata különösen a nemek közti esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód elősegítése, támogatása, a nők közéleti szerepének fejlesztése, a hátrányos helyzetűekkel szembeni negatív diszkrimináció elleni küzdelem, a jogszabályok és más állami döntések tervezeteinek véleményezése, a tagság nemzetközi kapcsolatainak segítése, kapcsolattartás az e területen működő hazai és nemzetközi szervezetekkel, az önkormányzati és a közigazgatási szféra fejlesztése az esélyegyenlőségnek és a társadalmi igazságosságnak megfelelően.

A Polgármesternői Tagozat programtervezetét érintően elhangzott, hogy a következő időszakban a járványhelyzetre való tekintettel az online rendezvények kerülnek előtérbe, a következő konferencia témája alapvetően a tagozat fent részletezett célkitűzéseihez fog illeszkedni, a lehetséges alternatívák közül a polgármesternők dönthetnek majd. A részletekkel kapcsolatban hamarosan jelentkezünk!