Meghívó Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) online tájékoztató workshopra

2021. 07. 05. | ELoGE

 Az érdeklődő magyar önkormányzatok számára szervezett ELoGE tájékoztató workshopon az Európa Tanács szakértői és a program magyar felelősei tájékoztatják a résztvevőket, valamint olyan külföldi település polgármestere is beszámol tapasztalatairól, amely korábban elnyerte a Védjegyet.

 

MEGHÍVÓ

EURÓPAI KIVÁLÓ KORMÁNYZÁS VÉDJEGY (ELoGE)
online tájékoztató workshopra

 

Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Polgármester Úr!


Nagy örömünkre szolgál, hogy 15 európai ország mellett elindíthattuk Magyarországon az Európa Tanács Európai Kiváló Kormányzás Védjegy programját, az ELoGE-t. A sikeres előkészítés, és adaptációs folyamat után 2021. június 23-ától jelentkezhetnek a magyar önkormányzatok a Védjegy elnyeréséért. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Belügyminisztérium, a Magyar Faluszövetség, a Kisvárosok Szövetsége és a Homo Oecologicus Alapítvány képviselői alkotják a Magyar Nemzeti Platformot, melynek tagjai döntéshozó fórumként szakértők közreműködésével ítélik oda évről-évre a Védjegyet, amit egy kristály dodekaéder szobor szimbolizál, rajta a jó kormányzás 12 alapelvével. A Védjegyet azok az önkormányzatok nyerhetik el, amelyek a Jó Kormányzás 12 Alapelvének megfelelnek, és teljesítik a felhívásban foglalt feltételeket.

A feltételeket pedig bizonyos dokumentumok benyújtásával, valamint a helyi állampolgárok, önkormányzati dolgozók, választott helyi tisztségviselők és megválasztott képviselők megkérdezésével lehet teljesíteni. Természetesen nemcsak megkérdezni kell őket, hanem az érintettek elégedettségükről kell, hogy beszámoljanak. Fontos visszajelzéseket kaphat ezáltal az önkormányzat vezetése, amit hasznosítani tud, hogy még jobban szolgálja települése és a helyi állampolgárok érdekeit, elvárásait.

A Védjegy azt tanúsítja, hogy az azt elnyerő helyi önkormányzat az önkormányzás egy minőségileg magasabb szintjét érte el – ami büszkeség az önkormányzat és az egész település számára. Az ELoGE programba történő jelentkezéseket a www.toosz.hu/ELoGE oldalon várjuk, ahol további információkat is talál a Védjegy elnyerésével kapcsolatos feltételekről. Ezzel egy időben, vagy akár a jelentkezést megelőzően online tájékoztató workshopra invitáljuk Önt 2021. július 13-án 11-13 óra között. Az eseményen az Európa Tanács szakértői és a program magyar felelősei  tájékoztatják a résztvevőket, valamint olyan külföldi település polgármestere is beszámol tapasztalatairól, amely korábban elnyerte a Védjegyet.

A workshop programja és regisztráció az eseményre: http://xn--tosz-5qa.hu/uploads/images/ELOGE/Megh%C3%ADv%C3%B3%20EloGE%20online%20workshopra%202021_07_13.pdf

Örömmel várjuk jelentkezését, illetve válaszolunk minden felmerülő kérdésre. A kapcsolatfelvétel érdekében kérjük, keresse a program magyarországi menedzserét a TÖOSZ Titkárságon: Kolin Péter +36 30 341 3122 vagy küldjön e-mailt az alábbi címre: eloge@toosz.hu

 

Üdvözlettel:

TÖOSZ Titkárság

Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége

H-1071 Budapest, Damjanich u. 44. III/1.

Levélcím: H-1406 Budapest 76., Pf. 50.

Mobil: 06-30-3413-122

Honlap: www.toosz.hu