A településvezetőknek fel kell készülni a negyedik hullámra

2021. 07. 15. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és a TÖOSZ Pest Megyei Tagozata „A koronavírus járvány kommunikációs és szervezeti hatásai az önkormányzatokra” témában konferenciát rendezett erdőkertesi Faluház és Könyvtárban.

A konferencia moderátora Krug Emília, az ATV műsorvezetője volt. Dr. Pásztor László polgármester, a TÖOSZ Pest Megyei Tagozatának tagozatvezetője köszöntője után dr. Gyergyák Ferenc, a TÖOSZ főtitkár tartott előadást Hatósági eljárások a pandémia időszakában címmel. 

Ezt követően dr. Győri Ottilia, Budakeszi város polgármestere, Leidinger István, Pomáz város polgármestere és Andó Patrik, Szada nagyközség kommunikációs munkatársa mutatta be településük jó gyakorlatait a koronavírus járvány idején.

Majd pódiumbeszélgetés következett a járvány mentális hatásairól, javaslatokról a helyi közösségek építkezéséhez dr. Zacher Gábor addiktológus, dr. Pásztor László polgármester, Herperger Babett településmarketing szakember és Deliága Éva pszichológus részvételével.

A konferencia befejező részben két szekcióban folytatodott a közös munka. Az I. szekcióban a „Mit tanultunk a polgármesteri kommunikációról a pandémia idején? Hatékony online és offline eszközök” témakörében (szekcióvezető: Herperger Babett településmarketing szakember), a II. szekcióban a „Veszélyhelyzeti jogszabályalkotás és a home office működési-törvényességi tapasztalatai” témakörében (szekcióvezető: dr. Fehér Edina igazgató, Pest Megyei Kormányhivatal) cseréltek tapasztalatokat a résztvevők.

A résztvevők visszajelzése alapján a konferencia maximálisan teljesítette a vállalását: kézzelfogható eszközöket, tapasztalatokat adtak át egymásnak. A rendezvény házigazdája, dr. Pásztor László zárszavában kiemelte: „Egymás példáiból tanulva, megerősödve segíthetjük a településünkön élő állampolgárokat”