Új elnök a Vasutas Települések Szövetsége élén

2016. 05. 26. | További hírek

Tisztújító közgyűlést tartott május 26-án a Vasutas Települések Szövetsége. A szervezet új elnöke Horváth Richárd, Hatvan polgármestere lett, alelnöki tisztségében megerősítették Molnár Sándort, Vésztő polgármesterét, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Békés megyei tagozatának vezetőjét. Az eseményre Budapesten, a TÖOSZ titkárságának is helyet biztosító Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban került sor.

A szervezet éves közgyűlésén a tagtelepülések polgármesterei és állomásfőnökei vettek részt, akik a délelőtt folyamán a MÁV fejlesztési terveiről, illetve az vasúti ingatlanvagyon hasznosításáról -  melyben számítanak az önkormányzati szerepvállalásra is - hallhattak előadásokat.

A tisztújításon a megjelent polgármesterek a következő négy évre Horváth Richárdot, Hatvan polgármesterét választották a szövetség elnökévé, alelnöki tisztségében megerősítették Molnár Sándort, Vésztő polgármesterét, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Békés megyei tagozatának vezetőjét.

Az elnökség tagjává választották továbbá Mitykó Zsoltot, Mezőhegyes polgármesterét, Salamon Bélát, Lepsény polgármesterét és dr. Puskás Tivadart, Szombathely polgármesterét.

A szövetség célja, hogy erősítse azon települések egymás közötti, valamint a magyar vasutakkal való együttműködésének kialakítását, melyek nagymértékben köszönhették fejlődésüket az elmúlt 150 évben a vasútnak, s a vasút jelenleg is meghatározó tényezője a település arculatának.