Középpontban a szociális feladatok digitalizálása

2022. 02. 18. | TÖOSZ hírek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen megrendezett 2022. február 18-ai  "Digitális önkormányzatok - teljeskörű digitális megoldás a szociális alapellátások komplex támogatásához" című konferenciasorozat első állomása a szociális ellátásban  működő szervezetek szociális feladatainak állátását támogató digitalizálására tett kezdeményezést. Az eseményen dr. Gyergyák Ferenc, a TÖOSZ főtitkára is előadást tartott. 

A főtitkár az önkormányzati és egyházi fenntartású intézményeket egyaránt érintő konferencián tartott előadásában kiemelte, hogy a szociális feladatok digitalizálása az adminisztrációs terhek csökkentése mellett támogathatja és növelheti a feladatok ellátásának hatékonyságát, valamint az adatszolgáltatási bírságok csökkentése mellett teheti biztonságosabbá a finanszírozást. Hozzátette, hogy ennek a kérdésnek lehet az egyik megoldási alternatívája a Szocware Kft. által fejlesztett  szoftver.

Felismert probléma, hogy az adminisztrációs feladatok jelentős terhet jelentenek a szociális ágazat számára és mérhetően rontja a szociális feladatok ellátásának hatékonyságát, valamint nehezíti a finanszírozást. A konferenciasorozat célja bevonni az önkormányzatok jegyzőit, az ellátók vezetőit a közös diskurzusba az önkormányzati és egyházi módszertanok kutatóival és szakembereivel, valamint az informatikai fejlesztőkkel, rámutatva a Szocware Kft. által létrehozott ágazati célszoftver komplexitására.A 2022. február 18-ai konferencia programja: ITT található