Innovációs kutatás az önkormányzati szektorban

2022. 02. 07. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének az egyik fő célja a települési önkormányzatok lehetőségeinek szélesítése, támogatása. Jelen felmérésünkben - az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködésben - elsősorban a társadalmi innovációra összpontosítunk, amely olyan új megoldások tervezését és megvalósítását jelenti, amelyek koncepcionális folyamat-, termék-, szolgáltatás- vagy szervezeti változást jelentenek, és amelyek végső soron az egyének és közösségek jólétének javítását célozzák. A felmérésben való részvétel önkéntes, aki megosztja velünk gondolatait, annak a teljes eredményt elérhetővé tesszük. 

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) az egyik fő célja a települési önkormányzatok lehetőségeinek szélesítése, támogatása. Jelen felmérésünk az Innovációs és Technológiai Minisztériummal az alábbi kérdéskörökre összpontosít:

- Milyen lehetőségeket látnak az önkormányzati vezetők az innovációkban?
- Mik az előnyei és a gátjai az újszerű megoldások alkalmazásának?
- Mi segíthetné az önkormányzatokat a jó gyakorlatok átvételében?
- Mi a kapcsolat az önkormányzati vezetés, szervezeti kultúra és az innováció között?
- Mi a kapcsolat a település nagysága/földrajzi elhelyezkedése, adóerő-képessége és az innováció között?
- Milyen a kapcsolat a tudományos élet szereplői és az önkormányzatok között?

Elsősorban a társadalmi innovációra összpontosítunk, amely olyan új megoldások tervezését és megvalósítását jelenti, amelyek koncepcionális folyamat-, termék-, szolgáltatás- vagy szervezeti változást jelentenek, és amelyek végső soron az egyének és közösségek jólétének javítását célozzák.
A felmérésben való részvétel önkéntes, és aki megosztja velünk gondolatait, annak a teljes eredményt elérhetővé tesszük. A kitöltés maximum 5-7 percbe telik. Válaszait 2022. feburár 21-ig várjuk.

A válaszolók között kisorsolunk: ingyenes részvételi lehetőséget Változásmenedzsment tréningünkön (http://xn--tosz-5qa.hu/kepzesek/polgarmester-akademia/hagyomanyos-kepzeseink/valtozasmenedzsment/ ) 2 fő részére, valamint egy fő részére a népszerű közbeszerzési workshopunkon 2022 tavaszán. Sorsolás: 2022.02.22 11 órakor, amit online közvetítünk.

Sorosolási szabályzat: ITT található

Köszönjük közreműködését!

TÖOSZ Titkárság