Ezúttal Halimbán találkoztak a polgármesternők

2022. 04. 27. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ Polgármesternői Tagozatának szervezésében, a Miniszterelnökség támogatásával, az idei évben hét helyszínen megvalósuló "Polgármesternők a családokért" országos programsorozat második, halimbai állomásán a tartalmas előadások mellett a polgármesternők megtekintették a halimbai Gyógynövényes kertet is, amely egykor dr. Szalai Miklós halimbai esperes lakóhelye volt, jelenleg oktató és bemutatókertként nyitva áll a nagyközönség részére, az önkormányzat pedig az ott megtermelt termést a helyi óvoda konyhájában hasznosítja.

Kovácsné Véber Eszter, Halimba polgármestere

A résztvevőket házigazdaként Kovácsné Véber Eszter, Halimba polgármestere, dr. Győri Ottilia Budakeszi polgármestere, a TÖOSZ Polgármesternői Tagozatának elnöke, dr. Horváth Klára, Bábolna polgármestere, a Polgármesternői Tagozat Közép-Dunántúli Regionális Tagozatának vezetője, Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke és dr. Gyergyák Ferenc, a TÖOSZ főtitkára, a konferencia levezető elnöke köszöntötték.

A konferencián elsőként Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke tartotta meg "Munka-család összhangját támogató lehetőségek" című előadását, majd a körforgásos gazdasági modellben rejlő lehetőségekről beszélt Dr. Németh Kornél egyetemi docens, a Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ Alkalmazott Gazdálkodástani Intézet igazgatója. Csatos Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda pénzügyi tanácsadója "Pénzügyek tűsarkon" című előadásában a női vezetők és a pénzügyi tudatosság témáját helyezte középpontba, míg Huber Katalin a Babamamatudakozo.hu ügyvezetője és tulajdonosa a finn minta alapján elindított babamama CSOMAG-ot mutatta be a résztvevő polgármesternőknek.

Fűrész Tünde,  a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke

Dr. Németh Kornél egyetemi docens, a Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ Alkalmazott Gazdálkodástani Intézet igazgatója

Csatos Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda pénzügyi tanácsadója 

 

Huber Katalin a Babamamatudakozo.hu ügyvezetője és tulajdonosa 

Úton a Dr. Szalai Miklós Gyógynövényeskert Bemutató-és Oktatóközpontba

Látogatás a halimbai Gyógynövényeskertben

Csoportkép a résztvevőkkel 

A programsorozat következő állomása Kunsziget lesz 2022. május 25-én, ahol helyi közösségek megerősítése, a családok támogatása, a nők egyenlőbb esélyei és egymás településvezetői munkában való segítése kerül középpontba.