Együttműködési megállapodás a TÖOSZ és az SMO ČR között

2022. 05. 25. | TÖOSZ hírek

A helyi demokrácia és a jó kormányzás elveinek megalkotása és fenntartása,  közös projektek megvalósításának elősegítése, testvérvárosi kapcsolatok, illetve a szervezetek és tagjaik közötti kapcsolat és tapasztalatcsere erősítése érdekében kötött együttműködési szándéknyilatkozatot a TÖOSZ és cseh testvérszervezete, a Cseh Városok és Önkormányzatok Szövetsége (SMO ČR).

A memorandumot Radka Vladyková, az SMO ČR ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között adta át 2022. május 24-én, a TÖOSZ éves Küldöttgyűlésén Schmidt Jenőnek, a TÖOSZ elnökének, a szándéknyilatkozatban a szervezetek alaptevékenységeinek összegzése mellett meghatározták a kulcsfontosságú együttműködési tevékenységeiket.

A célkitűzések közé tartozik a közös szakmai partnerkereső rendezvények szervezése tagjaik számára a kétoldalú kapcsolatok javítása érdekében, valamint a helyi és regionális önkormányzatok közötti nemzetközi együttműködés elősegítése.

A szándéknyilatkozat értelmében a két ország önkormányzati érdekszövetségei együttműködnek a közös célokat megfogalmazó jövőbeni közös projektjavaslatok kidolgozásában az EU-s és más nemzetközi alapok esetleges támogatásával és tájékoztatják tagjaikat az érintett területeken való részvételi lehetőségekről.