Családbarát munkahely minősítést kapott a TÖOSZ

2022. 05. 27. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége munkáltatóként is kiemelt figyelmet fordít a családbarát szempontok érvényesítésére, a munka és a magánélet egyensúlyának biztosítására. A családbarát intézkedéseknek köszönhetően a TÖOSZ elnyerte a Családbarát Magyarország Központtól a Családbarát Munkahely védjegyet.

A Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. a Családbarát Hely tanúsító védjegy létrehozásával egy mindenki számára kiszámítható minőséget jelentő tanúsítási rendszert dolgozott ki. Ez a védjegy hitelesen bizonyítja a munkavállalók  számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, mely egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is igazolja.

A Családbarát Hely olyan szervezet, mely a munkáltató és a munkavállaló, valamint a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését. Figyelembe veszi a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.

A Családbarát Hely tanúsító védjegyre Munkahely és Szolgáltató Hely kategóriákban lehet jelentkezni, a TÖOSZ Munkahely kategóriában sikeresen pályázott és nyerte el a Családbarát Hely tanúsító védjegyet, mely minősítés kifejezi a jelentkező szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.