Taktikai jelölés és megkülönböztetés Mapecoat TNS Extreme-mel

2022. 09. 07. | További hírek

Napjainkban, köszönhetően a számos kihívásnak, közterületeinket többféle módon is kényszerülünk használni, aminek része lehet a pihenés, a játék, a sport, a rendezvények, a parkolás és a közlekedés is. Ezen célok és feladatok területi integritásának jelölésére több módot is használunk már, növények, tereptárgyak, korlátok elhelyezésével. Azonban ez gyakran nem elégséges a sokszor beszélgetésbe, játékba, mobilozásba feledkezett emberek részére.

A képen az ELTE Radnóti Miklós Gimnáziumban megépített új TNS sportburkolat látható

Ezen probléma feloldására, mint azt több helyen is tapasztalhattuk, köztereinken megjelentek a taktikai festések, melyek célja, az esztétika és felületvédelem mellett a biztonságos együttlét biztosítása, a különböző felhasználási céloknak megfelelően, az egyes célok igényeinek figyelembevételével.

Milyen célokra gondolhatunk egy ilyen burkolatfestéskor?

-        Speciális mozgáskorlátozott, családi vagy elektromos töltést biztosító parkoló, vagy akár kerékpár tároló kialakítása.  

-        Lehet cél a pihenésre, futásra, kerékpározásra, gördeszkázásra, e-mobilok használatára szolgáló felületek kialakítása.

-        Játszóterek és közösségi sportpálya felületek funkció szerinti megkülönböztetése.

-        Felhasználási terület lehet strandfürdők csúszásmentes medence közti ás közlekedő terei.

A lehetőségeknek manapság már csak a képzelet szab határt!

Milyen felületekre lehet a Mapecoat TNS Extreme bevonatokat használni?

Aszfalt- és betonfelületeken, melyek megfelelően tartósak és tisztítás, csiszolás után fogadóképesek egy kétrétegű epoxi akrilgyanta fogadására, amit igény szerint védhetünk egy MAPECOAT TNS PROTECTION két komponensű transzparens bevonattal. Az így elkészült bevonat rendszer UV-, időjárás-, repedés- és kopásálló. Megfelelően csúszásmentes és tisztítható, hosszútávon.

Amennyiben nem a beton és az aszfaltfelületek sivár látványát szeretnénk élvezni, hanem magas esztétikai és funkcionális értékkel szeretnénk felruházni környezetünket, úgy használjunk MAPECOAT TNS EXTREME bevonatot, mely elérhető 32 különböző színben is!

Tervezőlátogatóink és alkalmazástechnikusaink díjmentes segítségéért keressen minket, hogy a szürkeség új színekbe öltözhessen!

Nagy Sándor
Építéskémia, tömítőanyagok, ipari és sport padlóbevonatok termékmenedzser
M. +36 20 234 8341
e-mail: nagy.sandor@mapei.hu