Országos szakmai konferencián mutatkozott be a TÖOSZ Idősügyi Hálózata

2022. 11. 04. | TÖOSZ hírek

Önkormányzatok az idősekért címmel rendezett szakmai konferenciát a Fővárosi Önkormányzat és a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) 2022. október 28-án, a Városháza dísztermében. A szakmai program meghívott előadója volt dr. Steiner Erika, a TÖOSZ Idősügyi Hálózatának szakmai felelőse is, aki bemutatta az önkormányzati idősellátás legjobb gyakorlatait, valamint az Idősügyi Hálózat szerepét, jelentőségét. 

A szakmai rendezvény programja ráirányította a figyelmet azokra a társadalmi csoportokra, akik már nem aktívak a munkaerőpiacon, ennélfogva kiszolgáltatottabb helyzetben vannak, mint a társadalom többsége.  A konferencia keretén belül bemutatásra került, hogy milyen szerepet töltenek be az önkormányzatok az időstársadalomban, milyen megtartó szerepe lehet egy önkormányzatnak, valamint az, hogyan járulnak hozzá egy-egy településen az idősügyi tanácsok az idősek és az önkormányzat közötti élő kapcsolat megteremtéséhez.

A szakmai program meghívott előadója volt dr. Steiner Erika, a TÖOSZ Idősügyi Hálózatának szakmai felelőse is, aki bemutatta az önkormányzati idősellátás legjobb gyakorlatait, valamint az Idősügyi Hálózat szerepét, jelentőségét. Lendvai Ivánné Kunsziget polgármestere a település jó gyakorlatait ismertette. Talyigás Katalin, a Budapest az Életet az Éveknek Egyesület elnöke az idősügyi tanácsokról  beszélt, ezt követően pedig különböző idősügyi szervezetek mutattak be jó gyakorlatokat.

A plenáris ülést követő panelbeszélgetésen résztvevők arra helyezték a fókuszt, hogy milyen szerepe van az idősügyi tanácsoknak az energia- és társadalmi válság idején. A kerekasztal beszélgetésen a szociális és idősügyi feladatokért felelős főpolgármester-helyettes, valamint különböző nagyságú önkormányzatok polgármesterei vettek részt.

Dr. Steiner Erika előadásának prezentációja letölthető a TÖOSZ Online Platformról (TOP)