Polgármesternőkkel találkozott Böhönyén Novák Katalin

2023. 03. 28. | TÖOSZ hírek

Zsoldos Márta Piroska Böhönye község polgármestere,  a TÖOSZ Polgármesternői Tagozatának vezetőségi tagjaként idén januárban a Sándor–palotában találkozott Novák Katalin köztársasági elnökkel, akit akkor meghívott Böhönyére, nem is remélve, hogy ilyen hamar megvalósulhat az újbóli találkozás. Novák Katalin március 24-én Böhönyére látogatott és részt vett a "Női vezetők a közéletben" című kötetlen beszélgetésen Somogy vármegye női polgármestereinek társaságában.

 

Mérhetetlen nagy megtiszteltetés volt, hogy Novák Katalin a meghívást elfogadta, és a Somogy vármegyei tartózkodása alatt Böhönyén fogadta a polgármesternőket – mondta Zsoldos Márta Piroska.

Novák Katalin köszöntőbeszédében hangsúlyozta: „Olyan helyzetben vagyunk, amikor a nemzetközi kapcsolatok felértékelődnek.” A köztársasági elnök kiemelete: államfőként, külföldi útjai során, mindent megtesz azért, hogy reális kép alakuljon ki Magyarországról.

Ragaszkodunk szuverenitásunkhoz, s azt, hogy büszkék vagyunk a magyarságunkra, az értékekre ez nem valami olyasmi, amit szégyellni kellene, vagy el kellene titkolnunk.” – mondta Novák Katalin.

A köztársasági elnök kiemelte, hogy a magyar családpolitika célja visszaadni a gyermekvállalás társadalmi megbecsültségét és ösztönözni a családokat arra, hogy annyi gyermeket vállaljanak, amennyit a szülők szeretnének. Ennek elősegítésére helyi szinteken is lehet kedvező intézkedéseket hozni.

Az államfő hozzátette, hogy habár a jelenlevő polgármester asszonyok a települések női vezetőiként is ellátnak egy szerepet, de mindemellett anyák, nagymamák, háziasszonyok is egyben. A mai társadalomban szerencsés helyzetben vannak a nők: akarattal, szorgalommal bárki válhat belőle még akkor is, ha egy kicsi vagy éppen egy hátrányos helyzetű településen él.

      

Böhönye Község Önkormányzata nevében Zsoldos Márta Piroska, a település polgármestere – köszönettel, hálával a maradandó, szép eseményért, beszélgetésért – egy „Útravalót” adott át Novák Katalin köztársasági elnök asszony számára, amelyet a vezetőtársai is aláírtak. Mindemellett Nagy Erika festőművész, a helyi képzőművészeti tábor vezetőjének festményét is átadta, remélve, hogy az átadott ajándékok mindegyike Böhönyére és az itt jelen lévő somogyi polgármester asszonyokra emlékezteti majd a köztársasági elnököt.

A köztársasági elnök egy saját maga által dedikált kötetet, valamint egy Szent István emlékérmet adott át Böhönye község polgármestere számára, megköszönve a kedves fogadtatást.

 

 

Forrás: Böhönye Község Önkormányzata