MVM Next - egyetemes szolgáltatás jogosultság nyilatkozattételi felhívás

2023. 04. 28. | További hírek

Felhívjuk tagjaink szíves figyelmét, hogy a 2023. április 19-ei a „TÖOSZ Akadémia 2023 – az OTP Business támogatásával” című rendezvényünkön Hiezl Gábor MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. vezérigazgató prezentációjában elhangzott (a prezentációt tagjaink részére a rendezvényt követően megküldtük) egyetemes szolgáltatási jogosultság ellenőrzésére vonatkozóan az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az alábbi tájékoztatást adja:

 

„A veszélyhelyzeti szabályozás módosította az egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosultak körét, illetve az egyetemes szolgáltatás igénybevételére való jogosultság ellenőrzésének és a jogosultalan igénybevétel jogkövetkezményeinek részletszabályait. A veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet 10/A. § (3) bekezdése alapján az egyetemes szolgáltató nyilatkozattételi felhívásra bármikor jogosult.

2023. április hónapban az MVM Next a csatolt, részletes információkat tartalmazó elektronikus vagy postai levélben kereste meg nem magánszemély ügyfeleit, akik esetében meg kíván bizonyosodni arról, hogy az egyetemes szolgáltatást továbbra is arra jogosultként veszik igénybe.

  • akik továbbra is egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználónak minősül, jelezniük kell ezt az MVM Next elektronikus felületén található nyilatkozat kitöltésével 2023. május 5. megadott határidőig. Nyilatkozatot kizárólag a weboldalon található online nyilatkozat kitöltésével és elektronikus beküldésével lehet megtenni, ettől eltérő esetben a nyilatkozat érvénytelen.

FONTOS ! – aki jelenlegi szabályozás alapján adott felhasználási helyük (mérési pontjuk) tekintetében lakossági ügyfélnek minősül, de jelenleg egyetemes szolgáltatás keretében nem lakosságként ellátott ügyfel, a lakossági jogosultság igénybevétele érdekében további nyilatkozatot IS meg kell tenniük. (jelenleg nem lakossági ügyfélként tartjuk nyilván, azonban az egyetemes szolgáltatást lakosságként jogosultak igénybe venni)

  • akik nem jogosultak egyetemes szolgáltatásra, nyilatkozattételi kötelezettségük nincs, 2023. június 30. napjával megszűnik egyetemes szolgáltató általi ellátásuk. további ellátás nem biztosított jogszabály alapján

FONTOS ! – gondoskodni kell versenypiaci ellátásról 2023. július 1-től, melyhez mihamarabb kérjenek versenypiaci ajánlatot és intézzék a versenypiaci szerződéskötést, hogy ne legyenek ellátatlanok.

A csatolt levelek (Niylatkozattételi felhívás ESZ jogosultság - földgáz, Nyilatkozattételi felhívás ESZ jogosultság - Villamosenergia) a részletes teendőket, nyilatkozattételi felület elérhetőségét, a lakossági jogosultság igénybevételéhez szükséges teendőket, dokumentumok elérhetőségét részletesen tartalmazzák.

Kérjük, a megadott határidőket kiemelt figyelemmel kezeljék.”