TÖOSZ-FLAGA PARTNERI EGYÜRTTMŰKÖDÉS A MAGYAR TELEPÜLÉSEK PALACKOS PB-GÁZ ELLÁTOTTSÁGÁNAK BIZTOSÍTÁSÁRA

 

A 2017. július 1-jével életbe lépett jövedéki törvény módosítása kimondja, hogy jövedéki termék, így a palackozott PB-gázok mozgóbolti értékesítése tilos. A jogalkotó döntésével végleg ellehetetlenül a házaló – „csilingelő” – kereskedelmi tevékenység, melynek során a vásárlók gyakran illegálisan töltött, tisztázatlan eredetű palackokat kaptak, melyek sok esetben biztonsági szempontból sem voltak megfelelőek. Számos esetben a fogyasztóvédelmi jogok is sérültek, hiszen a vásárolt termékek minősége – és mennyisége sem egyezett a terméken feltüntetett értékekkel. Az új szabályozás új helyzetet teremtett a piacon, amire mind az önkormányzatoknak, mind a PB-gáz forgalmazóknak reagálnia kell.

A módosítás értelmében számos, főként a kisebb lélekszámú települések gázellátottsága válik bizonytalanná. Ezt megelőzendő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a FLAGA Hungária Kft. közös koncepciót dolgozott ki.

Kezdeményezésünk célja kettős: egyrészt szeretnénk, ha megbízható forrásból, a szabványnak megfelelő minőségben, a lakóhelyükhöz közel tudnák a fogyasztók beszerezni a palackozott PB-gázt, másrészt lehetőséget szeretnénk biztosítani a helyi önkormányzatoknak az értékesítési folyamatban való aktív részvételre. A FLAGA Hungária Kft. az önkormányzatok részére viszonteladói együttműködést ajánl, ami hosszú távon kiszámítható bevételi forrást jelent a helyi közösségnek.

Az infrastrukturális, műszaki, pénzügyi hátteret, továbbá a jogszabályi megfelelőséget a FLAGA Hungária Kft. a magyar PB-gáz piac meghatározó szereplője biztosítja.

További információt az együttműködési lehetőségről az alábbi kapcsolatfelvételi adatlap megküldésével kaphat.

 

Kérjük, minden *-gal jelölt adatot megadni szíveskedjen!