A TÖOSZ Alapszabálya

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (a továbbiakban TÖOSZ) az alapításkor megfogalmazott célokat és főbb feladatokat ma is időszerűnek tartja, tevékenységével továbbra is hozzá kíván járulni a települések önkormányzati minőségének kialakulásához, az elért eredmények megőrzéséhez, az önkormányzatiság továbbfejlesztéséhez.

A TÖOSZ a szövetséget alkotó, a szövetséghez csatlakozott önkormányzatok önkéntes társadalmi szervezete. Támogatni kívánja tagjait abban, hogy a települések a társadalmi újratermelésben, a létbiztonság megőrzésében betöltött és egyre növekvő szerepüknek, az általuk gyakorolt államigazgatási funkcióknak mind eredményesebben megfelelhessenek. Ennek révén törekszik arra, hogy tagjai kihasználhassák a történelmi esélyt, ami valódi helyi hatalom létrejöttét kínálja.

A TÖOSZ támogatja a települések kistérségi együttműködéseinek és társulásainak bővülését és a térségi szemlélet megerősödését a települési önkormányzatok tevékenységének kiteljesedése, valamint a közszolgáltatások színvonalának emelése céljából.

A teljes dokumentum letölthető: ITT