TÖOSZ hírek

1 / 8 >>>


2017. 05. 26. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ülésén napirenden tárgyalta és állásfoglalást fogadott el a 2018. évi központi költségvetésről szóló törvénytervezet vonatkozásában. A testület tárgyalt továbbá a 2017. június 8-i Küldöttgyűlés előkészítéséről, a 2017. évi TÖOSZ kitüntetésekről, javaslatot tett a TÖOSZ önkormányzati-gazdálkodási és sport tanácsnokának megválasztására, létrehozta a polgármesterek korhatár előtti nyugellátásának újbóli megteremtését kidolgozó munkabizottságot és meghallgatta a TÖOSZ külkapcsolati tevékenységről szóló tájékoztatókat dr. Áldozó Tamás társelnök és dr. Sértő Radics István külkapcsolati tanácsnok előadásában.

2017. 05. 24. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ülésén tárgyalta és állásfoglalást fogadott el a 2018. évi központi költségvetésről szóló törvénytervezetről.

2017. 05. 19. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ idén is megrendezte valamennyi megyében polgármesteri fórumait 2017. február 20. és május 17. között. A fórumokon visszatérően felvetődtek a kisebb települések pályázati nehézségei, a minimálbér és a bérkiegészítésből adódó többletköltség finanszírozása (az önkormányzatok megnövekedett költségeinek finanszírozására vonatkozóan a TÖOSZ folyamatos egyeztetéseket folytatott a illetékes minisztériumokkal, a jövő évi központi költségvetésben szerepel a többletköltségek finanszírozása), a közös önkormányzati hivatalok finanszírozásának kérdései, a közműszektor kérdésköre, valamint a közmunkaprogram adminisztratív terheinek finanszírozási igénye.

2017. 05. 18. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ elnöksége először 2017. február 14-ei ülésén tárgyalt a korábbi évekhez hasonló, 10000* fő alatti települések  részére biztosított hazai fejlesztési források hiányáról és igényéről. A testület ekkor a témában az egész országra kiterjedő konzultációt indított megyei polgármesteri fórumain, melynek eredményeként 19 megye több száz települési vezetője megszavazta, és egyhangúlag támogatásáról biztosította a szövetséget. A felhatalmazás alapján a TÖOSZ folytatja a kezdeményezést, és a kormányzattal való egyeztetést annak érdekében, hogy az 50 milliárd forintos keretösszegű fejlesztési pályázati forrás beépüljön a jövő évi központi költségvetésbe.


2017. 05. 12. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ megújult képzési programjai közül ezúton szeretnénk a figyelmükbe ajánlani a Képviselők Képzése tréningprogramban való részvétel lehetőségét. A Képviselő-testületi tréninget a Pest Megyei Kormányhivatal, mint felnőttképzési hatósági feladatokat ellátó szerv 2017. április, 20-tól E-001603/2017/D001 számon nyilvántartásba vette. Ezen időponttól a TÖOSZ, mint felnőttképző intézmény a hatályos felnőttképzési törvény szerint megszerzett engedély birtokában hirdeti meg és folytatja a képviselő-testületi tréning programot.

2017. 05. 10. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ 2017. május 9-ei megyei polgármesteri fórumán megtartott megyei tagozati ülésen Kislászló Csabát, Igrici polgármesterét választották a TÖOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tagozatának vezetőjévé a megjelent TÖOSZ küldöttek.

2017. 05. 05. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ megyei fórumát Szügy községben tartotta 2017. május 3-án, melynek keretében - a két országos szövetség 2014-ben, a települések rendjének védelme érdekében kötött együttműködési megállapodása alapján és azt erősítendő - a TÖOSZ Nógrád megyei tagozata és a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség együttműködési megállapodást kötöttek. A szervezetek között eddig is fennálló jó kapcsolatot hivatalossá formáló megállapodást Markó Antal, a TÖOSZ Nógrád megyei tagozatvezetője, Szügy község polgármestere, valamint Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke írták alá.

2017. 04. 21. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 2017. április 18-ai kibővített elnökségi ülésén az elmúlt időszak önkormányzatokat és a szövetséget érintő aktuális kérdései között hangsúlyosan szerepelt a kistelepülési önkormányzatoknak szóló 50 milliárd forintos keretösszegű hazai fejlesztési pályázati forrás igénye, kiemelt napirendi pont volt közfoglalkoztatás változásairól szóló tájékoztató Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának főosztályvezetője előadásában, továbbá a napirendek között szerepelt a TÖOSZ szolidaritási stratégiai tervének megvitatása is.

2017. 04. 13. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Partners Hungary Alapítvány közös szervezésében egy workshop-ot tartunk, mely egy új módszertant és eszközöket kíván bemutatni a roma közösségekkel való együttműködésben. Az interaktív workshop időpontja: 2017. április 24. 10.00-13.00 óra.

2017. 04. 13. | TÖOSZ hírek

Az Állami Számvevőszék alelnöke, Warvasovszky Tihamér az éves rendszerességgel megrendezett önkormányzati találkozók keretében Schmidt Jenőt, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökét fogadta az ÁSZ székházában. A megbeszélésen az ÁSZ alelnöke felvázolta az önkormányzati gazdasági társaságok ellenőrzésének legfontosabb eredményeit, s felhívta a figyelmet a Számvevőszék megújított és a napokban nyilvánosságra hozott önteszt rendszerére, mely mintegy 3200 települési önkormányzat szabályszerű működéséhez, gazdálkodásához járul hozzá.