TÖOSZ hírek

1 / 26 >>>


2020. 04. 04. | TÖOSZ hírek

Az Önkormányzati HÍrlevél 2020. évi 7. száma - Önkormányzati Tudástár V. - A Belügyminisztérium elektronikus hírlevele az önkormányzati tisztviselők számára. 

2020. 04. 01. | TÖOSZ hírek

A tartalomból: Felelősséggel egymásért - Schmidt Jenő köszöntője, Megyei tagozatvezető és küldöttválasztások - Gyergyák Ferenc írása, Kérdőív az alapellátási ügyelet fenntartásának helyzetéről - Vadász Mária cikke, Kolin-Sabján Katalin : Nők a politikában - európai és helyi trendek, Interjúk: "Minden önkormányzat egyedi és megismételhetetlen" - Dukai Miklós önkormányzati helyettes-államtitkárral Kolin Péter beszélgetett, Érdekérvényesítés, információszerzés, kapcsolatépítés a TÖOSZ révén - Hajós Anna interjúja Porga Ferenccel, Tamási polgármesterével, Híd épül - összekötve a kettévágott falut - interjú Rigó Dáviddal, Drégelypalánk polgármesterével, Várépítő pályázat: nagy értékű építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek.

2020. 03. 20. | TÖOSZ hírek

Nehéz időkben még fontosabb az összefogás, szolidaritás. A TÖOSZ minden lehetséges eszközzel támogatja az Önök munkáját. Ebben a rovatban a települési önkormányzatok egymás intézkedéseit, eljárásait, kommunikációs megoldásait láthatják. Az itt összegyűjtött információk nem ajánlások, nem értékeltük azokat, ezek megítélését Önökre bízzuk. Úgy gondoljuk azonban, hogy az egyes intézkedések, alkalmazott gyakorlatok településtípustól és mérettől függetlenül valamennyi településvezető számára segítséget nyújthatnak.

2020. 03. 19. | TÖOSZ hírek

A 47/2020 (III.18.) Korm. rendelet 6. §-a alapján a TÖOSZ Titkársága 2020.03.23-tól home office munkarendben dolgozik. Ezért a TÖOSZ Titkársága a vezetékes telefonszámok helyett mobiltelefonszámokon érhető el. 

2020. 03. 16. | TÖOSZ hírek

A Belügyminisztérium Önkormányzati Hírlevelének különszámában ismételten összefoglalja a veszélyhelyzet miatt szükségessé vált intézkedések, tudnivalók részleteit.

2020. 03. 15. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ Titkárságán – figyelemmel a Kormány által elrendelt vészhelyzet miatti különleges jogrendre és az ehhez kapcsolódó, a koronavírus világjárvány megfékezésére tett kormányzati intézkedésekre a Titkárság munkatársai és az Önök egészségének, biztonságának megóvása érdekében – rendkívüli intézkedések kerültek bevezetésre.

2020. 03. 12. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) a hazánkat is érintő koronavírus járvány miatt 2020. március 9-én kezdeményezte a Belügyminisztériumnál, hogy az Operatív Törzs képviselője a TÖOSZ 2020. március 10-i elnökségi ülésén adjon tájékoztatót a megyei tagozatvezetőkkel és tanácsnokokkal kibővített Elnökség részére a koronavírus járvány kapcsán az önkormányzatok előtt álló feladatokról. Megkeresésünk hatására a Belügyminisztérium az országos önkormányzati érdekszövetségek vezetői részére tájékoztató megbeszélést hívott össze 2020. március 12-én 10,00 órára.

2020. 03. 11. | TÖOSZ hírek

A megyei tagozati tisztújításokat követő első - kibővített - elnökségi ülését tartotta 2020. március 10-én a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége. Az újraválasztott és újonnan megválasztott megyei tagozatvezetők bemutatkozását követően az ülés napirendjén szerepelt a 2020. március 31-i tisztújító küldöttgyűlés előkészítése, az országos problémaként felmerülő orvosi ügyelet kérdése, a TÖOSZ munkacsoportja által, az elkészítés finisében lévő kisvárosi fejlesztéseket elősegítő javaslatcsomag állapota, valamint a közszolgáltatások, különösen az önkormányzati tulajdonú víziközmű szolgáltatók működési nehézségei is.

2020. 03. 09. | TÖOSZ hírek

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által 2020. március 2-án kiadott eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban (követendő járványügyi és infekciókontroll szabályok).

2020. 03. 04. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ Polgármesternői Tagozat jelenlévő képviselői egyhangúlag szavazták meg az elnökség tagjait a 2020. március 4-én, Budakeszin tartott tisztújító tagozati ülésen. A Polgármesternői Tagozat elnökévé dr. Győri Ottiliát, Budakeszi polgármesterét választották.