TÖOSZ hírek

1 / 6 >>>


2017. 02. 20. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ 2017-ben is megrendezi valamennyi megyében polgármesteri fórumait. A rendezvénysorozat első állomása a Tolna megyei Bogyiszló volt 2017. február 20-án. Szövetségünk, ahogyan eddig is, az önkormányzati érdekek védelmére és az önkormányzatok fejlesztésére hivatott, amihez fontos, hogy valamennyi tagunknak rendszeresen lehetőséget biztosítsunk véleményének kifejtésére, észrevételeinek megfogalmazására és megvitatására az önkormányzati összefogás jegyében. A fórumokon sor kerül a TÖOSZ programjainak ismertetésére, aktuális önkormányzati ügyek megvitatására is.

2017. 02. 15. | TÖOSZ hírek

Az siófoki, győri és lajosmizsei helyszínek után ismét nagyszámú résztvevő - polgármester, jegyző, pénzügyi szakember - jelenlétében zajlott a TÖOSZ Akadémia fórumsorozat negyedik rendezvénye, ezúttal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesden, 2017. február 13-án.

2017. 02. 14. | TÖOSZ hírek

Szolidaritási alapot hozott létre a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Gyöngyös Város Önkormányzata kezdeményezésére. A természeti katasztrófák sújtotta települések megsegítését célzó alap létrehozását a városban pusztító 1917-es nagy tűzvész századik évfordulóján kezdeményezte a mátraaljai város önkormányzata, emlékeztetve arra, hogy száz évvel ezelőtt Gyöngyös is országos összefogás és adakozás révén épülhetett újjá. Az alapot Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke és Hiesz György, Gyöngyös polgármestere ajánlották az ország településvezetői és a szélesebb nyilvánosság figyelmébe a 2017. február 13 - án, Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatón.

2017. 02. 10. | TÖOSZ hírek

Hetek óta jégpáncél borít több vidéki és budapesti utcát, még sincs, aki letakarítsa. A Hír TV Panaszkönyv című műsora rejtett kamerával járta be az országot. Kiderítették, hogy bár a Fővárosi Közterület-fenntartónak lenne elég munkagépe a feladatra, a hókotrók be sem kanyarodnak a szűkebb utcákba. A vidéki településeken viszont legtöbb esetben pénz- és kapacitáshiány miatt marad el a takarítás. A gipszelések száma közben rekordközelire emelkedett a sürgősségi osztályokon. A Hír TV fogyasztóvédelmi műsorának nyilatkozott Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke.

2017. 02. 10. | TÖOSZ hírek

Az siófoki és győri helyszínek után ismét nagyszámú résztvevő - polgármester, jegyző, pénzügyi szakember - jelenlétében zajlott a fórumsorozat harmadik rendezvénye, ezúttal a Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén, 2017. február 6-án. Szövetségünk fontosnak tartja, hogy Magyarország helyi önkormányzatai a változó körülmények közepette is képesek legyenek megfelelően ellátni feladataikat, ezért a városi és nagyközségi polgármesterek részére az ország négy helyszínén rendez a nemzeti és EU források együttes elemzése céljából szakmai fórumokat 2017. január 23. és február 13. között.

2017. 01. 31. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ fontosnak tartja, hogy Magyarország helyi önkormányzatai a változó körülmények közepette is képesek legyenek megfelelően ellátni feladataikat, ezért a városi és nagyközségi polgármesterek részére az ország négy helyszínén rendez a nemzeti és EU források együttes elemzése céljából szakmai fórumokat 2017. január 23. és február 13. között. Az első, siófoki állomás után 2017. január 30-án, Győrben mintegy 100 érdeklődő polgármester, jegyző, pénzügyi szakember részvétele mellett zajlott a fórumsorozat második rendezvénye.

2017. 01. 25. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ a városi és nagyközségi polgármesterek részére 2017. január 23. és február 13. között az országban négy helyszínen, a nemzeti és EU források (különösen TOP, VEKOP) együttes elemzésének, a megvalósítás pénzügyi-üzleti feltételei vizsgálata eredményeinek nyilvános, az érintett és érdeklődő önkormányzati vezetők számára való bemutatását szolgáló rendezvénysorozat keretében rendez szakmai fórumokat. Január 23-án, Siófokon sikeresen megrendezésre került az első fórum Baranya, Tolna, Somogy és Zala megye érintett polgármesterei, önkormányzati vezetői részére.

2017. 01. 23. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ Elnöksége a 2017. január 18-i kibővített elnökségi ülésén többek között megvitatta az egyes települési önkormányzatok feladatainak támogatása érdekében történő előirányzat-átcsoportosításokról szóló Korm. határozatban foglaltakat, amelynek során megállapította, hogy a Belügyminisztérium által a 2016. évben pályázatok útján helyi önkormányzatok részére biztosított támogatások ötszöröse került Magyarország 2016.évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény előirányzatai között átcsoportosításra és kiosztásra pályázat nélkül egyes települési önkormányzatok számára. A TÖOSZ kibővített elnöksége álláspontja szerint fontos, hogy a települési önkormányzatok feladatainak támogatására a források minél nagyobb arányban pályázatok útján legyen biztosítva. Ezért javasolja a Kormány számára, hogy amennyiben az adott költségvetési év vége felé láthatóvá válik az egyes előirányzatoknál a várható pénzmaradvány, annak előirányzatok közötti átcsoportosítására és kiosztására új közös pályáztatás útján kerüljön sor.

2017. 01. 19. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ megújult képzési startégiája részeként a jövő vezetője elnevezésű képzési program bemutató tréningjén vettek részt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége kibővített elnökségének tagjai január 17-én, Balatonszemesen.

2016. 12. 21. | TÖOSZ hírek

A tartalomból: Elnöki köszöntő, az ÖNET Önkormányzati Oldalának közleménye, Schmidt Jenő előadása a KLIK tankerületi igazgatói értekezletén. Közvilágítás korszerűsítési szándékok esetén figyelembe veendő gondolatok – Gyergyák Ferenc TÖOSZ főtitkár tollából. Interjú Andreas Kieferrel, az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának főtitkárával. Beszámoló  a CEMR budapesti főtitkári és igazgatói értekezletéről, a II.Önkormányzatiság napjainkban konferenciáról, valamint a csunkingi nemzetközi testvérvárosi konferenciáról. Összefoglaló a 2016. november 17-ei Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Záró konferenciájáról és a Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusáról. Kitüntetések a Helyi Önkormányzatok Napján. A tervezett SZJA-csökkentés és az önkormányzatok – Áldozó Tamás TÖOSZ társelnök írása. Gyergyák Ferenc: A Kúria Önkormányzati Tanácsának aktuális határozatai.