TÖOSZ hírek

1 / 29 >>>


2020. 10. 20. | TÖOSZ hírek

Ma tartotta projektindító eseményét az a nemzetközi konzorcium, amelynek alapvető célja, hogy új, fenntartható termékeket és szolgáltatásokat dolgozzon ki az otthonápolás fejlesztésére és ajánlásokat fogalmazzon meg minden politikai szint számára. Hazai részről a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a D-Care Labs projekt vezető partnere, a Szövetség a Belügyminisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal és hazai szakmai partnerekkel közösen dolgozik az otthonápolás innovációs megoldásaiért.

2020. 10. 14. | TÖOSZ hírek

A város polgármesterének meghívására létrejött október 14-ei találkozó elsődleges célja a közös munka egyeztetése volt, hiszen idén március óta dr. Győri Ottilia vezeti a TÖOSZ Polgármesternői Tagozatát, amely egyre népszerűbb szervezeti egység, működési terület. Az idősek iránt különösen elkötelezett település – a témát érintő és további – jó gyakorlatai, jövőbeni tervei mellett a Tagozat tervezett programjairól és az önkormányzati szféra női-férfi esélyegyenlőségi kérdéseiről, lehetőségeiről is szó volt.

2020. 10. 13. | TÖOSZ hírek

A Duna Interreg uniós programban sikerrel pályázott az a széleskörű nemzetközi konzorcium, aminek a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a magyar vezető partnere, és a Belügyminisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal közösen dolgozunk az otthonápolás innovációs megoldásaiért. Szeretettel várjuk tagtelepülési vezetőinket a projekt online nyitórendezvényén 2020. október 20-án, 9 – 13 óra között, ahol az angol munkanyelv mellett (plenáris szekciók), magyar (párhuzamos szekció) nyelvű tolmácsolás is biztosított lesz. 

2020. 10. 13. | TÖOSZ hírek

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program (LÖGY) Irányító Bizottságának (IB) 2020. október 12-ei online ülésén döntés született a prezentációs döntőbe jutó önkormányzatokról. A LÖGY Program idei pályázati szakaszát a koronavírus járvány elleni fellépés határozza meg, a júliusi pályázati határidőt, majd az írásbeli értékelést követően a Program szakértői szeptember folyamán tizenkilenc önkormányzati jó gyakorlatot tekintettek meg a járványügyi helyzethez igazodva, online módon. Az ülésen a virtuális helyszíni látogatások tapasztalatait vitatták meg a testület tagjai és szakértői, melynek eredményeként 10 önkormányzat 13 pályázata versenyezhet egymással a 2020. november 25-ei online döntőn.

2020. 10. 01. | TÖOSZ hírek

A tartalomból: Egy új ciklus elé – Schmidt Jenő köszöntője, A TÖOSZ tisztújító Küldöttgyűlése – Gyergyák Ferenc írása, Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2020 – bemutatkoznak a továbbjutók – Kolin-Sabján Katalin cikke, Egy szövetség működése és működtetése csapatmunka – interjú Gyergyák Ferenc főtitkárral, Balmazújváros hagyományőrzésre és fejlesztésre törekszik – Hajós Anna interjúja Hegedűs Péter polgármesterrel, Hársfaültetés és éjszakai futóverseny a falunapon - interjú Huszár Arnolddal, Alattyán polgármesterével, A TÖOSZ 2020. évi kitüntetettjei – Gyergyák Ferenc összefoglalója, Portré: Pásztor Béla – Akit húszezer veresegyházi tisztel, Indul a „D-Care Labs” projekt a Duna Interreg Transznacionális Program keretében - Kolin Sabján katalin összefoglalója.

2020. 09. 30. | TÖOSZ hírek

2020. szeptember 29-én dr. Gyergyák Ferenc, a TÖOSZ főtitkára a Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetsége (SZBTSZ) meghívására a helyi önkormányzatok gazdálkodását és működését érintő aktuális kérdésekről szóló találkozón tartott előadást a TÖOSZ helyi önkormányzatokat érintő elvárásairól és kezdeményezéseiről. 

2020. 09. 30. | TÖOSZ hírek

A megyei önkormányzatok feladatkörébe utalt falu- és tanyagondnoki szolgálatot érintő képzések kidolgozásával kapcsolatban tett szakmai javaslatot és kezdeményezett egyeztetést a TÖOSZ a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségénél. Az egyeztetésre a segítő szándék ellenére nem kerül sor. 

2020. 09. 22. | TÖOSZ hírek

A francia szenátus Jean Bizet által vezetett Európa-ügyi Bizottságának delegációjával találkozott 2020. szeptember 22-én Budapesten Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke és dr. Gyergyák Ferenc a Szövetség főtitkára. A látogatás kapcsán a szenátorok kiemelték, hogy – a magyar kormány képviselőivel történt hivatalos találkozók mellett – fontosnak tartották a helyi önkormányzatok legnagyobb érdekvédelmi szervezetével való találkozást. A francia szenátusi képviselőkkel folytatott informális beszélgetésen a magyar önkormányzati rendszer sajátosságai, aktualitásai ás kilátásai is napirenden voltak.

2020. 09. 22. | TÖOSZ hírek

A több mint tízéves Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program (LÖGY) idei pályázati szakaszát a koronavírus elleni fellépés határozza meg. A júliusi pályázati határidőt, majd az írásbeli értékelést követően a Program szakértői szeptember folyamán tizenkilenc önkormányzati jó gyakorlatot értékeltek a járványügyi helyzethez igazodva, online módon.

2020. 09. 14. | TÖOSZ hírek

A 30 éves helyi önkormányzati rendszer tiszteletére a TÖOSZ jubileumi könyvet adott ki A MAGYAR ÖNKORMÁNYZATOK 30 ÉVE Tanulmányok, adatok, tények a helyi önkormányzatok három évtizedéből címmel.