TÖOSZ hírek

1 / 19 >>>


2019. 04. 15. | TÖOSZ hírek

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programja keretében idén először pályázati felkészítő tréninggel is segítjük a program hatékonyságát. Iványiné Szabó Andrea a TÖOSZ tapasztalt trénere vezette a szakmai napot, amely a program szellemiségén keresztül kreatív tréningtechnikákkal segítette a leendő pályázókat.

2019. 04. 11. | TÖOSZ hírek

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Magyar Faluszövetség és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 2019. április 10-én, Gödöllőn közös konferenciát tartott a Magyar Falu Programban rejlő lehetőségekről.

2019. 04. 02. | TÖOSZ hírek

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése és megismertetése az ország más önkormányzataival. A roma és nem roma önkormányzatok együttműködése és a közbiztonsági jó gyakorlatok mellett új témák is indulnak ebben az évben: az önkormányzatok állampolgári részvétel vagy idősgondozás terén is megoszthatják tapasztalataikat.

2019. 03. 28. | TÖOSZ hírek

Több évtizedes közösségszolgálatáért Magyar Örökség Díjban részesült Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere. Az elismerés átadására a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, március 23-án került sor.

2019. 03. 28. | TÖOSZ hírek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mint a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 időszakában megvalósított, „HU11-Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés” program Program Operátora a Nemzeti Kapcsolattartóval az önkormányzatokra háruló idősgondozási feladatok ellátásával kapcsolatos tapasztalatok összegzésére szakmai workshopot szervezett Egerszalókon.

2019. 03. 28. | TÖOSZ hírek

2019. március 27-én ülésezett a program Irányító Bizottsága. Új témák is indulnak ebben az évben: készüljenek azok az önkormányzatok, akik állampolgári részvétel vagy idősgondozás terén szívesen megosztanák  tapasztalataikat.

2019. 03. 27. | TÖOSZ hírek

Eltelt egy emberöltő – Gyergyák Ferenc TÖOSZ-főtitkár köszöntője, 30 éves a TÖOSZ – Schmidt Jenő TÖOSZ-elnök írása, A TÖOSZ 30 éve – Zongor Gábor, a TÖOSZ nyzgalmazott főtitkárának szubjektív megemlékezése a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége jubileumára...

2019. 03. 20. | TÖOSZ hírek

2019. március 19-én találkozott az Európa Tanács Helyi és Regionális Kongresszusa monitoring bizottsága a magyar önkormányzati szövetségek képviselőivel és a Kongresszus magyar delegáltjaival a TÖOSZ budapesti irodájában.

2019. 03. 18. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Elnöksége az államközi megállapodás aláírását gyorsítaná a donor országokkal (Norvégia, Izland, Liechtenstein) az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok mielőbbi indulása érdekében. A TÖOSZ Elnökségének tagjai erről március 13-i ülésükön fejtették ki álláspontjukat az Innovációs és Technológiai Minisztérium osztályvetetőjének tájékoztatóját követően.

2019. 03. 14. | TÖOSZ hírek

Dr. Gyergyák Ferenc, TÖOSZ főtitkár köszöntötte a TÖOSZ Innovatív Önkormányzatok Klubjának résztvevőit 2019. március 11-én a TÖOSZ által üzemeltetett budapesti Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban. A mostani ülés a klub vezetője, Dicső László polgármester javaslatára az okos falvak témáját járta körbe. A témaválasztás oka: Alsómocsolád sikeres részvétele egy EU-s projektben.