TÖOSZ hírek

1 / 35 >>>


2022. 05. 10. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ 2022. május 24-én tartja Budapesten a HUNGEXPO C Pavilon Kongresszusi Központjában éves Küldöttgyűlését, amelynek csatlakozó rendezvénye a City For The Future kommunális szakkiállítás cseh és magyar kiállítókkal. A szakkiállítás és a Küldöttgyűlés részletes programja a küldöttgyűlési meghívóban olvasható. 

2022. 05. 04. | TÖOSZ hírek

A Horvát Önkormányzatok Szövetsége (HZO) delegációja tett 2022. május 3-án látogatást a TÖOSZ Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban. A találkozó célja a két ország önkormányzati együttműködéseinek elősegítése volt.

2022. 05. 04. | TÖOSZ hírek

A Horvát Önkormányzatok Szövetsége (HZO) delegációja tett 2022. május 3-án látogatást a TÖOSZ Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban. A találkozó célja a két ország önkormányzati együttműködéseinek elősegítése volt.

2022. 04. 30. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ tematikus, tagjai számára bármikor nyitott és ingyenesen elérhető Idősügyi Hálózata több mint egy éve jött létre a Duna régió 10 országának nemzetközi konzorciumaként megvalósuló D-Care Labs projekt keretében azzal a céllal, hogy az idősügy terén megvitassa a szektor fejlesztési igényeit, az idősellátással kapcsolatos aktuális kérdéseket. A 2022. április 13-i ülésen a fogyatékkal élő személyek önálló életviteli lehetőségei - különös tekintettel az önálló lakhatásra és foglalkoztatásra - kerültek fókuszba.

2022. 04. 27. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ Polgármesternői Tagozatának szervezésében, a Miniszterelnökség támogatásával, az idei évben hét helyszínen megvalósuló "Polgármesternők a családokért" országos programsorozat második, halimbai állomásán a tartalmas előadások mellett a polgármesternők megtekintették a halimbai Gyógynövényes kertet is, amely egykor dr. Szalai Miklós halimbai esperes lakóhelye volt, jelenleg oktató és bemutatókertként nyitva áll a nagyközönség részére, az önkormányzat pedig az ott megtermelt termést a helyi óvoda konyhájában hasznosítja.

2022. 03. 31. | TÖOSZ hírek

A tartalomból: Előszó – Schmidt Jenő köszöntője; Önkormányzataink a menekültekért – Kolin-Sabján Katalin cikke; Jön a TOP, azaz a TÖOSZ Online Platform; In memoriam Aczél Gábor; Polgármesternők a családokért; Nyitás a zene, a kultúra és a turizmus felé, Többet kaptam a TÖOSZ-tagságtól, mint amire számítottam” – Martonvásár és Bezenye polgármesterével Hajós Anna készített interjút; A D-Care Labs projekt hírei – középpontban a finanszírozás: üzleti tervek és a befektetők vonzása; Stresszes vagyok – hozzászokni vagy megérteni?; A Családbarát Hely védjegy.

 

2022. 03. 30. | TÖOSZ hírek

A GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont egy összefoglaló tájékoztató anyaggal szeretné segíteni a fenntartható, energiahatékony építkezéseket, lakásvásárlásokat, felújításokat. A tájékoztató anyagot népszerűsítő videóban mások mellett Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke is megszólal az építési folyamat energiahatékonysági kérdéseit érintően.

2022. 03. 29. | TÖOSZ hírek

A tavaly megalakult GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont az elmúlt időszakban számos ponton segítette a hazai építésgazdasági zöldinnováció fejlődését. A Greenology Tudásközpont közel egy éves kutatási tevékenységének eredményeként közzétételre került az a négy hiánypótló kötet, amely kiemelkedő zöldinnovációs, fenntarthatósági építésgazdasági kérdéseket dolgoz fel a green retrofit, a moduláris építészet, az innovatív építési alapanyagok és technológiák, valamint az építési-bontási hulladék újrahasznosítása témakörében. 

2022. 03. 09. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ elnökségének tagjai a Szövetség 2022. március 9-ei ülésén tájékoztatót hallhattak a gyermekétkeztetés helyzetéről, valamint a gyermekjóléti-családsegítő szolgálatok és a települési önkormányzatok együttműködéséről Dr. Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős helyettes államtitkárának előadásában. Az ülésen az elmúlt időszak önkormányzatokat és a Szövetséget érintő kérdései is napirendre kerültek.

2022. 03. 08. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének Titkársága mély fájdalommal tudatja azokkal, akik ismerték és szerették, hogy Berta József, Mezőszentgyörgy volt polgármestere, életének 74. évében elhunyt.