TÖOSZ hírek

1 / 16 >>>


2018. 11. 23. | TÖOSZ hírek

A TÖOSZ Elnöksége Köllner Ferenc Emlékdíj kitüntetést adományozott Szirbik Imre, Szentes Város Önkormányzata polgármestere, a TÖOSZ Felügyelő Bizottsága elnöke részére, a helyi önkormányzatok, valamint a TÖOSZ szerepének, súlyának és rangjának erősítése érdekében végzett kiemelkedő és következetes tevékenysége elismeréseként. 

2018. 11. 16. | TÖOSZ hírek

Ünnepélyes záró konferencia keretében 2018. november 14-én eredményhirdetéssel zárult a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2018-as szakasza. Két témakörben érkeztek pályázatok, a döntőben végül nyolc önkormányzat pályázata részesült elismerésben.

2018. 11. 11. | TÖOSZ hírek

Ezzel a jelmondattal vette kezdetét a Polgárőr Polgármesterek Országos Fóruma Abasáron, amelyet az Országos Polgárőr Szövetség és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége közösen szervezett meg.

2018. 10. 17. | TÖOSZ hírek

A következő években nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a feladatrendszer, a finanszírozási rendszer, a szervezetrendszer és a szabályozási rendszer együtt mozogjon – hangsúlyozta Schmidt Jenő a TÖOSZ elnökségi ülésen, ahol az elnök az önkormányzati szövetségek lehetőségeiről beszélt. A 2018. október 9-ei eseményen az Elnökség tagjai az Európai Uniós források önkormányzati felhasználási lehetőségeiről és a GDPR önkormányzatokat érintő vonatkozásairól is előadást hallhattak.

2018. 10. 11. | TÖOSZ hírek

A vidék lehetősége – Schmidt Jenő köszöntője, Önkormányzatok Napja a Belügyminisztériumban, Elnökségi ülésen történt, Javaslatok a Magyar Falvak Programhoz,Interjú: „A hírlevelek kapcsán sok információhoz jutunk” – interjú Gecse Ákossal, Kazár polgármesterével, A múlt a bányászat, a jövő a falusi turizmus interjú Lénárt Dezsővel, Etes polgármesterével, „Für ein neues miteinander” – „Egy új összetartozásért”– beszámoló az Osztrák Városok Szövetsége 68. közgyűléséről, Együttműködéssel és koordinációval az önkormányzatok sikerességéért – Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda.

2018. 09. 25. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Modern Falvak Munkacsoportja által, százhatvan szakértő közreműködésével a Magyar Falvak Program kialakítását elősegítő évi 400 milliárd forint forrásigényű szakmai javaslatcsomagot adott át 2018. szeptember 25-én Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke Gyopáros Alpár Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos részére a budapesti TÖOSZ Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban.

2018. 09. 20. | TÖOSZ hírek

Magyar Falvak Program, Európai Uniós fejlesztések, operatív programok aktuális kérdései, az önkormányzati rendszer jövője, polgármesteri életpálya, a közfoglalkoztatás jövője, Családok éve, felzárkózási programok,önkormányzati feladatfinanszírozás 2019.,ASP,önkormányzati hulladékgazdálkodás és vízgazdálkodás - kihagyhatatlan előadások ezen és további aktuális témákban a TÖOSZ Regionális Polgármesteri Fórumain, az országban négy helyszínen. 2018. október 2-3-án: Siófok, 2018. október 16-17-én: Balatongyörök , 2018. november 6-7-én:Hajdúszoboszló, 2018. november 20-21-én: Szarvas.

2018. 09. 11. | TÖOSZ hírek

Beérkeztek a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2018. évi pályázati kiírására a települések legjobb önkormányzati gyakorlatát ismertető pályázatai.

2018. 08. 31. | TÖOSZ hírek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség 2018. augusztus 11-én Koroncó községben tartotta a Megyei Polgárőr Napját. Az esemény keretében az együttműködési megállapodást Hokstok Imre, a TÖOSZ Megyei Tagozatvezetője, továbbá Csaplár Zoltán, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Lendvai Ivánné az OPSZ – TÖOSZ Önkormányzati Bizottságának tagja (megyei delegált) írták alá.

2018. 08. 30. | TÖOSZ hírek

Zalaszentgrót polgármesterét választották a TÖOSZ Zala megyei tagozatának vezetőjévé 2018. augusztus 29-én a Sármelléken tartott tagozati ülésen résztvevő megyei TÖOSZ tagtelepülési vezetők. Horváth Tibort, Sármellék polgármesterét tagozatvezető-helyettesé választották.