A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

2021. 12. 20. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) együttműködésében megvalósult Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál című projekt eredményeivel, céljainak megvalósulásával és a folytatás lehetőségével foglalkoztak a 2021. december 14-15-ei kétnapos workshopon a TÖOSZ és az MKKSZ elnökségi tagjai, szakértők, valamint a résztvevő önkormányzati alkalmazottak.

2021. 10. 15. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A „ Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál ”című GINOP-5.3.5-18-2018-00083 azonosítószámú projekt keretében tett 2021. szeptember 19. és 21. között szakmai látogatást Bécsben a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) delegációja. A résztvevők szakmai előadásokat hallhattak partnerszervezeteik részéről, valamint hasznos eszme- és tapasztalatcserét folytattak a munkáltatói és a munkavállalói oldal közös célkitűzése, a minőségi munkahelyek megteremtése érdekében. 

2021. 09. 30. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A „Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál”című GINOP-5.3.5-18-2018-00083 azonosítószámú projekt keretében a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége küldöttei és Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Választmánya részére Siófokon megrendezett 2021. szeptember 28-ai eseményen a résztvevők szakmai előadásokat hallhattak és hasznos eszme- és tapasztalatcsere folytattak a munkáltatói és a munkavállalói oldal közös célkitűzése, a minőségi munkahelyek megteremtése érdekében.

2021. 05. 05. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

Dr. Bajzik Éva, a Fontanus Központ Testtudat Tanszék vezetője, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos és manuálterapeuta a Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál című projekt kapcsán rámutatott arra, hogy a stressz megfelelő kezelésével, illetve megelőzésével hatékonyabb munkavégzés, egészségesebb és jobb hangulatú munkahely alakítható ki, illetve a munkavállalók tekintetében egy jobb, egészségesebb életvitel folytatható.

2021. 05. 04. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

Pilot projektek indulnak a “Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál” című projekt  keretében, melynek során 100 fő munkavállaló részvételével kerül bevezetésre a projekt során kidolgozott módszertan a kiválasztott önkormányzatoknál.

2021. 04. 08. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A "Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál" című projekt célja, hogy javítsa a munkavállalók egészségét és a munkahelyi jóllétet, hívta fel a figyelmet Sándor Csaba, a Fontanus Alapítvány munkatársa, a projekt menedzsere.

2021. 03. 19. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A stressz hatással van a munkahelyi hatékonyságra, a munkavégzés minőségére, a munkahelyi hangulatra, légkörre. A TÖOSZ főtitkára szerint ennek a feloldása, megoldása közös érdek, hiszen ezzel az adott munkavégzés hatékonyságát lehet növelni, az emberi egészség megőrzése mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalon fontos tényező. A projektben a TÖOSZ a munkaadói oldalt képviseli, részvételének alapvető indoka az, hogy a korábban felhalmozott tudást és tapasztalatot továbbvigyék és ezzel is segítsék a projekt megvalósítását – mondta dr. Gyergyák Ferenc.

2021. 03. 02. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

Az Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) azért fontos a stresszmentes önkormányzati működés, mert nagyon sok problémával küzdenek a hivatalok. Szeretnének ebben a projektpartnereikkel együtt komoly eredményeket elérni és azokat visszacsatolni, annak érdekében, hogy hozzájáruljanak a stressz kezeléséhez - mondta Boros Péterné, a Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál című projektről a konzorciumvezető MKKSZ elnöke.

2020. 12. 11. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A GINOP-5.3.5-18-2018-00083 azonosítószámú „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” felhívás keretében a Fontanus Alapítvány, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) hármas konzorciumi partnerségében dolgoznak együtt a minőségi munkahelyek megteremtésért. A projekt keretében kérdőíves felmérést végeztünk a közalkalmazottak és köztisztviselők körében a stresszfaktorok kimutatása és a stresszkezelési képességek tanulmányozása érdekében, mind a munkavállalók, mind a munkáltatók esetében. 91 munkáltató és 871 munkavállaló töltötte ki a felmérésre szánt kérdőívet. A felmérés eredménye az ÖNkormányzat újságban is megjelent.

2020. 10. 16. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A TÖOSZ a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével és a Fontanus Alapítvánnyal közösen vesz részt abban az idén márciusban indult projektben, melynek keretében a nyár folyamán a Fontanus speciális kérdőíves módszerével felmértük, hogy a magyar önkormányzatoknál dolgozó munkavállalókat és a munkáltatókat milyen stresszfaktorok érik. 

2020. 08. 04. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A projektben először az önkormányzati munkavállalókat érő stresszfaktorokat mértük fel egy online kérdőív segítségével. A munkavállalói kérdőívet közel 1000 önkormányzati munkavállaló töltötte ki, amelyért ezúton is köszönet az Ön munkatársainak. Jelen kérdőívvel az önkormányzati munkáltatók oldaláról szeretnénk képet kapni a stresszfaktorokról.

 

2020. 06. 17. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál című, GINOP-5.3.5-18-2018-00083 azonosítószámú projekt keretében készült kérdőív segítségével azt szeretnénk felmérni, hogy a magyar önkormányzatoknál dolgozó munkavállalókat milyen stresszfaktorok érik. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével és az a Fontanus Alapítvánnyal együttműködésben stressz megelőző és kezelő módszertant fejlesztünk ki,  amelyet pilot projektek keretében szeretnénk bevezetni több önkormányzatnál, megoldási javaslatokat dolgozunk ki a stressz kezelésére, ezáltal is javítva a munkahelyi körülményeket. 

2020. 06. 15. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A kedvezményezett konzorciumi tagok neve: 
Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
Fontanus Alapítvány