Médiamegjelenések

1 / 2 >>>


2020. 12. 22. | Médiamegjelenések

A kormány a helyi önkormányzatok saját bevételeinek mérséklése helyett a munkavállalói járulékok és a társasági adó csökkentésével vagy a kamarai hozzájárulás elengedésével is tudná támogatni a kis- és középvállalkozásokat – javasolja a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az Indexnek elküldött közleményében.

2020. 09. 24. | Médiamegjelenések

Az internetes oldal naponta frissülő grafikonokat, térképeket és egy táblázatokat mutat be a koronavírus magyarországi helyzetéről. A honlap elsősorban a hivatalos, kormány által közölt adatokat dolgozza fel, amely, mint írják az oldalon, nem tekinthető hivatalos tájékoztatásnak. 

2020. 05. 13. | Médiamegjelenések

A járvány több milliárdos kiesést okoz az önkormányzatoknál is, a fejlesztéseket leállították és növekednek a nem várt kiadások is. Akár 200 önkormányzat is csődbe mehet az ősz során. A helyzetről Schmidt Jenő, Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke adott tájékoztatást a Hír TV május 12-ei Magyarország élőben című műsorában.

2020. 04. 28. | Médiamegjelenések

Lehet, hogy júliusban már fizetésre sem futja sok kisvárosi önkormányzatnál. Miután hitelt nem vehetnek fel, kötvényt nem bocsáthatnak ki, az államtól függnek – mondta Schmidt Jenő, a TÖOSZ vezetője, Tab fideszes polgármestere a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában április 27-én. Szerinte valaminek történnie kell, a bajba került településeknek állami segítségre van szüksége.

2020. 04. 24. | Médiamegjelenések

A GÉPJÁRMŰADÓ ELVONÁSA MIATT BERUHÁZÁSOK CSÚSZHATNAK MEG - A nyár közepéig nem sodródhatnak csődközeli helyzetbe a magyarországi települések – erről nyilatkozott lapunknak több önkormányzati érdekszövetség vezetője. Először a kisvárosok kerülhetnek nehéz helyzetbe, de nekik is több hónapra elegendő tartalékaik vannak. A nagyvárosok év végén érzik majd meg a válságot az iparűzési adóbevételek elmaradása miatt - írja a Magyar Nemzet.

2020. 04. 09. | Médiamegjelenések

A járvány miatt hozott intézkedések mind abba az irányba mutatnak, hogy a kormány a lehető legminimálisabbra szorítaná az önkormányzatok gazdasági mozgásterét. A TÖOSZ elnöke szerint az önkormányzatok túlnyomó többsége számára az új rendszer semmi változást nem hozna, hiszen szabad források nélkül nincs független önkormányzatiság. Schmidt Jenő a Népszavának nyilatkozott.

2020. 04. 09. | Médiamegjelenések

Tiszta levegőben nagyobb valószínűséggel kerül el a fertőzés, és kevésbé súlyos tünetekkel jár a betegség, mint szennyezett levegőben. Az égetésből származó, légszennyező apró részecskéken megtapad és órákon keresztül fertőző maradhat a vírus. Ezért kérünk, tegyél a tiszta levegőért.

2020. 04. 04. | Médiamegjelenések

Megdöbbentette a polgármestereket a kormány bejelentése, az önkormányzatok szerint ha most elveszik a gépjárműadó-bevételeket, akkor mindenről az államnak kell gondoskodnia. A hvg.hu-nak nyilatkozott Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke, aki elmondta: "azt is gondolja, hogy ezután joggal várhatják el az önkormányzatok, hogy minden, a védekezéssel, és az azzal összefüggő gondot az állam oldjon meg."

2020. 03. 29. | Médiamegjelenések

A légszennyezés csökkentését szolgáló intézkedések bevezetésére kéri az önkormányzatokat a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) a koronavírus-járvány miatt. Gyergyák Ferenc, a szövetség főtitkára azt mondta: a Betegszervezetek Magyarországi Szövetségével, az Európai Népegészségügyi Szövetséggel és a Levegő Munkacsoporttal közösen arra hívták fel a helyhatóságok figyelmét, hogy a levegőszennyezés segítheti a vírus terjedését és súlyosbíthatja a betegséget is -írja az infostart.hu.

2020. 03. 27. | Médiamegjelenések

A légszennyezés csökkentését szolgáló intézkedések bevezetésére kéri az önkormányzatokat a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) a koronavírus-járvány elleni küzdelem részeként.