TÖOSZ hírek

1 / 42 >>>


2024. 02. 21. | TÖOSZ hírek

Többek között erre a kérdésre keresi a választ az Európai - Helyi Polgárok című projekt, amelyet az Európai Bizottság támogat a „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek program” (CERV) program keretében. A projektben öt nemzetközi partner mellett résztvevő Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) volt a házigazdája a 2024. február 21-én, Budapesten megtartott első személyes találkozónak.

2024. 02. 20. | TÖOSZ hírek

Ezzel a címmel rendeztünk nemzetközi workshopot február 20-án a TÖOSZ Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban. Az eseményen a TÖOSZ részvételével zajló "Aktív városok az EU-ért" című nemzetközi projekt keretében fogadtuk a görög, román, szlovén és spanyol önkormányzatoktól és önkormányzati szövetségektől érkező szakembereket.

2024. 02. 16. | TÖOSZ hírek

Az első alkalommal, a Pesti Vigadóban megrendezett február 15-ei OTP Önkormányzati Fórum 2024 elnevezésű rendezvényen az OTP Bank oklevéllel fejezte ki köszönetét a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége részére a partneri együttműködésért és a magyar települések fejlődésének elősegítéséért.  A dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója által aláírt elismerést Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke vette át Wolf Lászlótól, az OTP Bank vezérigazgató-helyettesétől. 

2024. 02. 09. | TÖOSZ hírek

A nem lakossági felhasználók víziközmű-szolgáltatási díjának megállapításáról szóló 25/2023. (XII. 13.) EM rendelet kapcsán Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke levelet intézett dr. Dukai Miklóshoz, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkárához. A TÖOSZ megkeresése azt célozza, hogy már a 2024. évben kerüljön kidolgozásra és bevezetésre egy normatív és mutatószámokon alapuló kompenzációs rendszer, vagy a jogszabály rendelkezzen másképpen a közintézmények tekintetében. Dr. Dukai Miklós a TÖOSZ levele kapcsán megkereste V. Németh Zsoltot, az Energiaügyi Minisztérium hatáskörrel rendelkező államtitkárát, aki megfogalmazta szakmai válaszát a megkeresés vonatkozásában. 

2024. 01. 19. | TÖOSZ hírek

Tizenhatodik alkalommal adták át a Raoul Wallenberg-díjakat. A díjátadó ünnepséget január 17-én, csütörtökön a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székházának Goldmark termében rendezték meg.

2024. 01. 08. | TÖOSZ hírek

Az egynapos, szuperintenzív, gyakorlatorientált, személyes ismeretbővítésre, készségfejlesztésre épülő műhelymunkán a következő kérdésekre közösen keressük a válaszokat, miközben egyéni megoldásokat formálunk: Hogyan legyek sikeresebb közszereplő? Hogyan tervezzem meg a kommunikációs stratégiámat? Hogyan és kivel törekedjek a párbeszédre? Hogyan kezeljem a konfliktusokat és nehéz helyzeteket, valamint a konfrontatív személyeket? A workshop időtartama: 1 napos szuperintenzív. Polgármestereknek, önkormányzati képviselőknek, jegyzőknek ajánljuk. TÖOSZ-tagoknak kedvezményes áron!

2023. 12. 21. | TÖOSZ hírek

Az Országgyűlés elfogadta az állapi építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvényt, amely az eddig ismert beruházási struktúrát új alapokra helyezte. Elindult az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) Beruházási Portálja, amely a https://beruhazas.gov.hu címen érhető el.

2023. 12. 15. | TÖOSZ hírek

A tartalomból: Sikeres rendezvények után, választások előtt – Schmidt Jenő köszöntője; Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet nyert el hat önkormányzat; 2023. évi Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program; Regionális Polgármesteri Fórumok; ACT NOW! konferencia; Családias, élhető közösség - interjú Czeglédy Ákossal Paloznak polgármesterével; Ahol mindenki barátságos – interjú Schnobl Ferenccel, Újbarok polgármesterével; A Bizalom hídjai találkoztak a CEMR titkárságán: Erős önkormányzati együttműködés kialakítása Ukrajna és az EU között; D-Care Lab Budapest; Nyitott vidék, mint regionális innovációs rendszer (RIR); A gondoskodó önkormányzatok egyik alappillére a prevenciós szemlélet; Ments Életet Közhasznú Alapítvány.

2023. 12. 12. | TÖOSZ hírek

2023. december 11-én került sor a közetikai szakmai napunkra az „Önkormányzati közpénzügyi fejlesztés és önkormányzati kapacitásépítés” című projektünk keretében. A budapesti XIII. kerület polgármesteri hivatalában megrendezett workshopon résztvevő önkormányzatok a közetikai benchmarking módszerét és a projekt keretében megvalósuló, a helyhatóságok egymással való összehasonlítását és elemzését támogató online eszközt is megismerhették.

2023. 12. 05. | TÖOSZ hírek

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége mezőkövesdi kihelyezett, kibővített elnökségi ülésének keretében 2023. december 4-5-én került sor az "Önkormányzati közpénzügyi fejlesztések és önkormányzati kapacitásépítés” című projekt keretében folyó Helyi Önkormányzati Adat Platform fejlesztés és a Helyi Pénzügyi Benchmark Program eddigi eredményeinek bemutatására. Az ülésen Péteri Gábor, a projekt szakértője tájékoztatta az elnökség tagjait.